Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūrę šviežios ir rūkytos žuvies namai „Fiš“ ragina nebijoti eksperimentuoti ir svečius nustebinti netradiciniais receptais.
Žuvies namų vadovė Milda Šatė pastebi, kad silkę lietuviai valgo visus metus, tačiau kalėdiniu laikotarpiu pardavimai būna rekordiniai. Iš Norvegijos ant prekystalio atkeliaujanti silkė yra riebi, intensyvaus skonio. Ji sūdoma natūraliai, be chemijos, o marinuojama su citrina, nenaudojant acto.
Štai du skirtingi žuvies patiekalai, tinkantys Kūčių stalui:
Silkės vyniotinis su avokadu
- Sūdyta silkės filė (nukaulinta) – 150 g
- Filadelfijos sūris – 100 g
- Majonezas – 80 g
- Agaras – 30 g
- Avokadas – 1 vnt.
- Paprika (raudona) – 1 vnt.
Paruošimas
Sumaišykite Filadelfijos sūrį su majonezu, ištirpintu agaru. Sudėkite mažais kubeliais supjaustytą papriką ir avokadą. Šiuo įdaru pertepkite silkės filė, švelniai susukite. Vyniotinį suslėkite tam, kad įgautų norimą formą: kvadrato ar trikampio. 2 valandoms palikite šaldytuve – jis turi sustingti. Patiekite supjausčius su burokėlių čipsais, karamelizuotais burokėliais ar mėgstamomis daržovėmis.