Štai energetinė ir maistinė šio patiekalo charakteristika. Vienoje porcijoje – 597 kcal, 42 g baltymų, 71 g angliavandenių (iš kurių 21 g – cukrus), 14,5 g riebalų (iš kurių 5,5 g – sotieji), 8 g skaidulų ir 2,2 g druskos.
Gaminimo trukmė – mažiau nei 30 min.
Troškinimo trukmė – 1–2 val.
Produktų kiekis – 6 porcijoms.
Reikės:
- 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
- 1 kg jautienos, susmulkintos 2,5 cm dydžio gabaliukais;
- 2 svogūnų;
- 3 saliero stiebų;
- 4 didelių morkų;
- 1 l jautienos sultinio (iš kubelių);
- 900 g bulvių
- 25 g sviesto;
- jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
• Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Didelėje ant kaitlentės padėtoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite mėsą iš visų pusių. Kepinkite dalimis, kad keptuvė nebūtų pernelyg pilna. Iš keptuvės išimtą mėsą sudėkite į lėkštę ir patraukite į šalį. Keptuvės plauti nereikia: daržoves turėsite kepti nuo mėsos likusiuose riebaluose.
• Kol mėsa kepa, nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, morkas ir salierus (nei skusti, nei lupti jų, aišku, nereikia).
• Įkaitinkite nuo mėsos likusius riebalus ir juose apkepkite svogūnus, salierus ir morkas. Kepkite 4–5 minutes arba kol svogūnai suminkštės. Pasistenkite nugramdyti visus prie keptuvės prilipusius gabaliukus – jie suteiks troškiniui ypač puikaus skonio. Paskaninkite druska ir pipirais.
• Mėsą suberkite į daržoves, viską sumaišykite ir nuimkite keptuvę nuo kaitlentės. Paruoštą troškinį suverskite į didelį troškinti skirtą indą ir užpilkite sultiniu.
• Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas pusės centimetro storio griežinėliais. Juo išdėliokite ant jautienos. Galiausiai, uždėkite sviesto ir indą sandariai apdenkite folija. Pašaukite į orkaitę troškinti. Praėjus valandai, nuimkite foliją ir troškinkite dar 15 minučių, kol bulvės kiek apskrus ir įgaus gelsvai rusvą atspalvį. Patiekite gilokuose dubenėliuose.