6 porcijos
Reikės:
- 1 mažo kopūsto
- 2 vidutinio dydžio žalių paprikų
- 2 vidutinio dydžio pomidorų
- 1 didelio svogūno
- 5 skiltelių česnako
- 500 ml karšto vandens
- 1 geros saujos šviežios susmulkintos petražolės
- 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
- druskos
Patiekimui:
1,5 l karšto vištienos arba daržovių sultinio
1 šiek tiek padžiūvusios baltos duonos arba pilno grūdo batono (supjaustyto plonomis riekelėmis)
Gaminimas:
1. Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Kopūstą supjaustome dideliais gabalėliais. Iš paprikų išimame sėklytes, supjaustome didesniais gabalėliais.
2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 5 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja.
3. Pomidorus nulupame, išimame sėklytes (jei norite) ir supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į puodą kartu su svogūnu ir česnaku. Kepiname, kol pomidoro gabalėliai suminkštėja. Tada sudedame susmulkintą kopūstą, išmaišome ir kaitiname, kol kopūstas suminkštėja. Sudedame petražoles, įberiame paprikos miltelius, išmaišome. Pakaitiname ~2-3 min. Po to sudedame paprikas, išmaišome, pakaitiname ~2-3 min ir užpilame 500 ml karšto vandens. Sriubą kaitiname, kol paprika suminkštėja. Pabaigoje pagardiname druska pagal skonį.
4. Sriubos patiekimas – karštą sultinį supilstome į dubenėlius, įdedame batono riekeles, ant viršaus sudedame troškintas daržoves ir patiekiame. Sriubą galite pagardinti grietine.
Šiai sriubai geriausia naudoti vakarykštę duoną, prieš tai supjaustytą plonomis riekelėmis, kad šiek tiek padžiūtų.