6 porcijos

Reikės:

  • 1 mažo kopūsto
  • 2 vidutinio dydžio žalių paprikų
  • 2 vidutinio dydžio pomidorų
  • 1 didelio svogūno
  • 5 skiltelių česnako
  • 500 ml karšto vandens
  • 1 geros saujos šviežios susmulkintos petražolės
  • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
  • druskos


Patiekimui:

1,5 l karšto vištienos arba daržovių sultinio
1 šiek tiek padžiūvusios baltos duonos arba pilno grūdo batono (supjaustyto plonomis riekelėmis)

Gaminimas:

1. Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Kopūstą supjaustome dideliais gabalėliais. Iš paprikų išimame sėklytes, supjaustome didesniais gabalėliais.

2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 5 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja.

3. Pomidorus nulupame, išimame sėklytes (jei norite) ir supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į puodą kartu su svogūnu ir česnaku. Kepiname, kol pomidoro gabalėliai suminkštėja. Tada sudedame susmulkintą kopūstą, išmaišome ir kaitiname, kol kopūstas suminkštėja. Sudedame petražoles, įberiame paprikos miltelius, išmaišome. Pakaitiname ~2-3 min. Po to sudedame paprikas, išmaišome, pakaitiname ~2-3 min ir užpilame 500 ml karšto vandens. Sriubą kaitiname, kol paprika suminkštėja. Pabaigoje pagardiname druska pagal skonį.

4. Sriubos patiekimas – karštą sultinį supilstome į dubenėlius, įdedame batono riekeles, ant viršaus sudedame troškintas daržoves ir patiekiame. Sriubą galite pagardinti grietine.

Šiai sriubai geriausia naudoti vakarykštę duoną, prieš tai supjaustytą plonomis riekelėmis, kad šiek tiek padžiūtų.

Maljorkietiška kopūstų sriuba