Iš Indijos kilęs vištienos plovas – „biryani“

Jums reikės:

500 g vištienos blauzdelių (su kaulais ir oda), 200 g basmati ryžių, 1 svogūno, kelių šakelių smulkintos mėtos, 1 čili pipiro, 80 ml jogurto, 1 a. š. čili miltelių, 1,5 v. š. garam masala prieskonių, 700 ml vandens, šiek tiek druskos ir pipirų, 4 česnako skiltelių, imbiero (2-3 cm gabalėlio), 1/4 a. š. ciberžolės, 1 lauro lapo, 6 gvazdikėlių, 1 v. š. cinamono, 2 v. š. sviesto ar aliejaus, 1 a. š. kumino sėklų, 30 g razinų, 30 g anakardžių.

Iš Indijos kilęs vištienos plovas – „biryani“
  • Marinuojame vištieną: sumaišome smulkintas česnako skilteles su tarkuotu imbieru, žiupsneliu druskos, ciberžole, garam masala, maltu čili. Blauzdeles perpjauname išilgai tarp kaulų, sudedame į marinatą ir paliekame pasimarinuoti bent 1 valandą (arba per naktį).
  • Ryžius užmerkiame vandenyje ir palaikome 30 min. Po to nukošiame.
  • Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname 2 šaukštus sviesto arba aliejaus. Sudedame lauro lapą, gvazdikėlius, cinamoną, kumino sėklas. Pakepiname, kad atsiskleistų aromatai. Po 3-4 min. sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepame, kol lengvai paruduoja. Sudedame vištieną, apkepame. Dedame smulkintus mėtos lapelius, čili pipirą, 1 a. š. garam masala prieskonių, 1 a. š. malto čili, šiek tiek druskos. Viską labai gerai išmaišome ir tolygiai paskleidžiame puodo dugne.
  • Ant viršaus sudedame nusausintus ryžius, pilame 350 ml vandens ir pusę šaukštelio druskos. Galiausiai pabarstome šiek tiek smulkintos mėtos.
  • Atskiroje keptuvėje ant šlakelio aliejaus 30 sekundžių paskrudiname razinas bei anakardžius, nusausiname juos ant popierinio rankšluosčio ir sudedame ant biryani viršaus. Puodą uždengiame dangčiu, sumažiname kaitrą ir verdame 15 minučių. Po to uždengę palaikome dar 10 min. Patiekiame su daržovių salotomis ir jogurtiniu padažu.
Iš Indijos kilęs vištienos plovas – „biryani“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)