Vienos keptuvės spagečiai
„Greitai ir paprastai pagaminamas ir labai gardus spagečių patiekalas pietums ar vakarienei! Lengviau ir būti negali – viską gaminu vienoje keptuvėje. Jei mėgstate makaronus būtinai pasigaminkite ir paragaukite, o makaronai nebūtinai turi būti spagečiai – sraigteliai, kriauklelės ir kt. tinka puikiai“, – kviečia tinklaraštininkė.
Reikės:
~500 g maltos mėsos
Morkos
Svogūno
3 skiltelių česnako
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
3 šaukštų pomidorų padažo
400 g spagečių (tinka ir kitokie makaronai)
800 ml vandens
2 šaukštų parmezano
Saujelės šviežių petražolių
Kaip gaminti:
Didesnę morką sutarkuoju burokine tarka. Vieną didesnį svogūną supjaustau nedideliais kubeliais. Susmulkinu 3 skilteles česnako.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus. Į keptuvę su aliejumi verčiu smulkintas daržoves. Vis pamaišydama kepinu apie 3 min. ant didesnės ugnies.
Tuomet į keptuvę verčiu ~500 g maltos mėsos, beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių. Kepinu apie 15min ant vidutinės ugnies – vis pamaišydama.
Tada į keptuvę su kepinta mėsa dedu 3 šaukštus pomidorų padažo – sumaišau.
400 g spagečių (ar kitokios rūšies makaronų) dedu į keptuvę prie mėsos. Pilu 800 ml vandens. Beriu dar šiek tiek druskos (pagal skonį – man užteko maždaug 0,5 a. š.). Uždengiu keptuvę dangčiu ir kaitinu ant didesnės ugnies, kol užvirs. Kai pradeda „burbuliuoti“, ugnį sumažinu. Makaronus panardinu į skystį, dangtį uždengiu ir kaitinu 6 min. ant vidutinės ugnies.
Po 6 min. makaronai jau suminkštėjo, sumaišau juos su mėsa (patogiausia tai daryti virtuvinėmis žnyplėmis, bet mentelė ar šaukštas tinka puikiai). Uždengiu dangtį, ugnį dar labiau sumažinu ir kaitinu apie 4-5 min., kol makaronai išvirs ir neliks skysčio.
Po 4-5 min. makaronai bus išvirę – virimo laikas priklauso nuo makaronų rūšies. Tuomet ant makaronų beriu 2 šaukštus tarkuoto parmezano. Dar saują smulkintų šviežių petražolių. Patiekalas pagamintas – užtrukau apie 30 min.
Skanaus.