Burokų kepsneliai su varškės padažu
Reikės (4 porcijoms):
4 burokėlių,
100 g miltų,
100 g maltų džiūvėsių,
1 kiaušinio,
100 ml aliejaus,
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
druskos,
mikrožalumynų – patiekti;
padažui:
200 g minkštos varškės,
50 g tarkuoto sūrio,
2 česnako skiltelių,
3 krapų šakelių,
1 šaukšto citrinos sulčių,
1 šaukštelio kmynų,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Česnakus ir krapus susmulkinkite.
Varškę sumaišykite su tarkuotu sūriu, citrinos sultimis, česnakais, krapais. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kmynais, išmaišykite.
Burokėlius supjaustykite plonais skridinėliais.
Dubenėlyje suplakite kiaušinį. Kitame – sumaišykite miltus, druską, čiobrelius. Į trečiąjį dubenėlį suberkite džiūvėsius.
Kiekvieną burokėlio skridinėlį apvoliokite miltuose su priedais, pamirkykite kiaušinio plakinyje, o tada vėl apvoliokite – džiūvėsiuose.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nustatykite vidutinį karštį ir kepkite kepsnelius po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės.
Negailėdami paskleiskite ant lėkščių padažo, dėkite burokėlių kepsnius ir papuoškite mikrožalumynais.