16
Kitas

Šokoladinis burokėlių pyragas su jogurto kremu

Burokų kepsneliai su varškės padažu

Burokų kepsneliai su varškės padažu

Reikės (4 porcijoms):

4 burokėlių,

100 g miltų,

100 g maltų džiūvėsių,

1 kiaušinio,

100 ml aliejaus,

1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,

druskos,

mikrožalumynų – patiekti;

padažui:

200 g minkštos varškės,

50 g tarkuoto sūrio,

2 česnako skiltelių,

3 krapų šakelių,

1 šaukšto citrinos sulčių,

1 šaukštelio kmynų,

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

  • Česnakus ir krapus susmulkinkite.

  • Varškę sumaišykite su tarkuotu sūriu, citrinos sultimis, česnakais, krapais. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kmynais, išmaišykite.

  • Burokėlius supjaustykite plonais skridinėliais.

  • Dubenėlyje suplakite kiaušinį. Kitame – sumaišykite miltus, druską, čiobrelius. Į trečiąjį dubenėlį suberkite džiūvėsius.

  • Kiekvieną burokėlio skridinėlį apvoliokite miltuose su priedais, pamirkykite kiaušinio plakinyje, o tada vėl apvoliokite – džiūvėsiuose.

  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nustatykite vidutinį karštį ir kepkite kepsnelius po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės.

  • Negailėdami paskleiskite ant lėkščių padažo, dėkite burokėlių kepsnius ir papuoškite mikrožalumynais.

16
Kitas

Šokoladinis burokėlių pyragas su jogurto kremu