„Žmona ir net vaikai už mane dažniau sukasi virtuvėje“, – juokėsi T. Dirgėla ir pristatė greit paruošiamą, bet labai skanų patiekalą.
Reikės:
500 g lašišos filė
200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
400 g makaronų
40 g sūrio su melsvuoju pelėsiu
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis Provanso žolelių
pagal skonį šiek tiek druskos ir pipirų
Patiekiant:
kietojo sūrio
žalumynų (petražolių, krapų, tinka ir čiobreliai)
Gaminimas:
Supjaustome lašišą mažais gabaliukais ir sudedame į keptuvę kepti.
Sudedame virti makaronus – verdame tiek, kiek parašyta ant jų pakuotės.
Iškepus žuviai į tą pačią keptuvę supilame grietinėlę.
Supjaustome ir taip pat į keptuvę sudedame pelėsinį sūrį.
Padažą keptuvėje pagardiname prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais, įspaudžiame česnako.
Serviruojame: į dubenėlį dedame makaronų, pilame padažo, galime pagardinti kietuoju sūriu bei žalumynais. Ragaujame.
Skanaus!
Viso pokalbio su rašytoju T. Dirgėla kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.