„Žmona ir net vaikai už mane dažniau sukasi virtuvėje“, – juokėsi T. Dirgėla ir pristatė greit paruošiamą, bet labai skanų patiekalą.

Reikės:

500 g lašišos filė

200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)

400 g makaronų

40 g sūrio su melsvuoju pelėsiu

2 skiltelės česnako

1 šaukštelis Provanso žolelių

pagal skonį šiek tiek druskos ir pipirų

Patiekiant:

kietojo sūrio

žalumynų (petražolių, krapų, tinka ir čiobreliai)

Gaminimas:

  • Supjaustome lašišą mažais gabaliukais ir sudedame į keptuvę kepti.

  • Sudedame virti makaronus – verdame tiek, kiek parašyta ant jų pakuotės.

  • Iškepus žuviai į tą pačią keptuvę supilame grietinėlę.

  • Supjaustome ir taip pat į keptuvę sudedame pelėsinį sūrį.

  • Padažą keptuvėje pagardiname prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais, įspaudžiame česnako.

  • Serviruojame: į dubenėlį dedame makaronų, pilame padažo, galime pagardinti kietuoju sūriu bei žalumynais. Ragaujame.

Skanaus!

Viso pokalbio su rašytoju T. Dirgėla kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją