Tad jūsų dėmesiui dar viena valgykla – „Pas Jolantą“, apie kurią pasakojimas turėtų patikti tiems, kas mėgsta aštresnius pojūčius. Apžvalga daryta pavasario viduryje.

O tie aštrūs pojūčiai prasideda jau kylant į antrą aukštą, kuriame yra įsikūrusi valgykla. Visa valgykla paskendusi kažkokioje prieblandoje, tad atleiskite, jei nuotraukų kokybė nebus tokia, kokią jūs esate įpratę matyti mano apžvalgose.

Meniu kainos, bent pagrindinių patiekalų, kiek aukštesnės, nei man įprasta matyti kitose Klaipėdos valgyklose, bet, pagalvojęs, kad čia greičiausiai bus milžiniškos porcijos, aukštų kainų nesureikšminau.

Ta mintis apie milžiniškas porcijas pakišo man koją renkantis garnyrą prie karbonado, ko pasekoje į mažytį indelį įsidėjau tik šaukštą pomidorų su grietine.

O jau matant, ką įdeda ar ką įpila padarius užsakymą, ta nuostaba su kiekvienu gaunamu patiekalu tik didėjo, ir tai nebuvo paremta milžiniškų porcijų dėka, o atvirkščiai – mažų.

Padėkluose matote maistą dviems, bet, gink dieve, nepradėkit komentaruose rašyti, – kur jums tiek telpa.

Pirma perskaitykit apžvalgą iki galo ir susipažinkite su pačių lėkščių dydžiu.

Šaltibarščiai su bulvėmis – 1,50 €ur

Tokią mažą šaltibarščių kainą man senai kur bėra tekę matyti, kaip ir niekur dar nemačiau šaltibarščius pilant į vaikiškų žaislinių indelių dydžio tarą.

Tam, kad suprastumėte, kokie mažyčiai indeliai, specialiai atskirai paveikslavau tą, į kurį sudėtos virtos bulvės prie šaltibarščių.

Bulvės

Tiek bulvių, tiek garnyrų indelis man savo dydžiu priminė japoniškos arbatos mažyčius puodelius.

Šaltibarščiai skanūs, bet lyginant su kitų valgyklų kainomis jie – kosminės kainos, nes kitose valgyklose porcija šaltibarščių dvigubai didesnė nei čia.

Bulvienė – 1,50 Eur

Bulvienė tiršta, bet joje mėsa lyg supjaustyta iš vakar dienos likusių pagrindinių patiekalų. Vienas gabaliukas savo skoniu priminė šonkauliukų mėsą, kitas – nugarinės kepsnį.

Žemaičių blynai – 5,50 €ur

Žemaičių blynai buvo lyg bulvienės tęsinys – su mėsa, kurią burnoj vartydamas bandai suprasti, kas čia buvo sumalta, ar kas bemalant sumaišyta.

Silkė

Silkė – 2,50 €ur

Tiesa, visai pamiršau silkę, kurią pasiėmiau kaip užkandį. Bet ją greičiausiai pamiršau dėl tos priežasties, kad ji buvo prieš tai sugadinta acto, ir po kelių kąsnių ją teko atidėti į šoną.

Karbonadas užkeptas pikantiškai – 5,50 €ur

Tiems, kas mėgsta pikantiškas salotas be česnako, ši variacija turėtų patikti. Aišku, kepsniukas kaip ir sriubos – iš serijos „vaikų virtuvėlė“. Mažytis ir jei reiktų spėti, kokia mėsos išeiga, tai lažybose apsistočiau ties 100 g.

Reziumuoju. Eidamas į šią valgyklą galvojau, kad po tarybinių laikų interjeru slepiasi kažkas panašaus į naminį maistą su gausiomis porcijomis.

Maistas

Bet, deja, maistas – vidutinės valgyklos lygio, pagal porcijų dydį ir kainas, sakyčiau, net lenkiantis kavinių dienos pietus nelyginant su valgyklomis.

Nes galiu net Klaipėdoje paminėti kelias valgyklas, kuriose karbonado porcijos didesnės, bet kainuoja tik 5 €ur.

Tas, kuris valgė žemaičių blynus ir bulvienę, vėliau pusę dienos prasėdėjo tualete giliuose apmąstymuose, ieškodamas atsakymų, kas per mėsa buvo naudota jo patiekaluose.

Aš džiaugiuosi, kad tų patiekalų tik paskanavau, tad dažno bėgimo į tualetą išvengiau.

Dar pastebėjimas: maistas patiekiamas žemesnės temperatūros, nei reikėtų. Manau, taip vadinami – „marmitai“, kuriuose jis pagamintas laukia savo eilės, prisukti ant minimalios šilumos, ko pasekmė – jūs valgote vos vos šiltą maistą.

Vertinimas

Vertinu valgyklą „Pas Jolantą“ 3/5, ir jei vertinimo skalėje būtų buvę pusiniai balai, tai būčiau rašęs 2,5/5.

P. S. bet kadangi tame gale maitinimo pasiūlos nėra jokios, tai dėl sutaupyto euro ar dviejų vargu ar verta kažkur kelti sparnus turint tik laisvą valandą pietums.

Valgykla „Pas Jolantą“

Šilutės pl. 33, Klaipėda

Video apžvalga:

Žinoma, nereikėtų skubėti su išvada, kad Klaipėdoje – tik tokio lygio valgyklos. Riebiam katinui yra pasiseklę kur kas labiau – rado valgyklą, į kurią, sako, „užsukęs iš jų išeisi ne tik skrandį prikišęs, bet ir skaniai pavalgęs“: Riebus katinas pajūryje rado valgyklą, kur 7 eurų pakaks privalgyti iki soties – jaučiantieji nostalgiją sovietmečiui bus nusivylę

Na o norintiems Klaipėdoje papietauti ne valgyklos, o kavinės maisto, gal padės ši Riebaus katino apžavlga: Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos

Daugiau Riebaus katino apžvalgų: