Reikės:
Kefyras 1 stiklinė
Miltai 1 stiklinė
Vyšnių be kauliukų 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Sviestas 1 šaukštelis
Cukraus pudra pagal skonį
Gaminimas:
1. Visų pirma, išimkite iš vyšnių kauliukus. Nors tai atrodo kaip gana sunkus darbas, tačiau dabar galima rasti daugybę nebrangių šią užduotį palengvinančių virtuvės prietaisų arba naudoti greitai užšaldytas ir gerąsias savo savybes išsaugojusias vyšnias be kauliukų.
2. Dubenyje sumaišyti kiaušinius ir cukrų, šluotele maišyti keletą minučių, kol atsiras burbuliukai. Įpilti kefyrą ir permaišyti, įdėti persijotus kepimo miltelius ir miltus, kol gaunama blynų kepimui tinkamo tirštumo tešla.
3. Tešlą išpilti į sviestu pateptą kepimo skardą, viršuje išdėlioti nusunktas vyšnias ir kepti maždaug 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsintą pyragą apibarstyti cukraus pudra ir patiekti ant stalo.
Skanaus!