„Moliūgas mūsų šeimoje labai mėgiamas. Kažkaip pavyko ir vaikams įrodyti, kad ne tik graži, bet ir naudinga bei skani ši daržovė gali būti. Mano mama priaugina šių gražuolių nemažai, tad turime galimybę ne tik šviežius valgyti, bet ir žiemai pasiruošti.
Kristina gamina moliūgų tyrę, kurią užšaldo, ir šeima visą žiemą mėgaujasi su ja pagamintais patiekalais: valgo sriubas, pyragus, troškinius, košes ir t.t. Taip pat tinklaraštininkė mėgsta moliūgą žalią supjaustyti nedideliais kubeliais ir užšaldyti šaldymo maišeliuose – labai patogu prireikus išsiimti ir naudoti.
„Gaminu labai daug patiekalų iš ir su moliūgu, nes mums skanu, o tie, kas sako, kad neskanu, sakau: gal neatrado tinkamo patiekalo su moliūgu“, – šypsosi pašnekovė.
Vieną moliūgą Naturjevai pasilieka ir drožinėjimui – gamina dekoraciją helovynui. Išskobtą moliūgo minkštimą Kristina panaudoja gamindama moliūgo tyrę: sudeda į kepimo skardą ir kepu orkaitėje apie 20 minučių, po to sutrina šakute – ir moliūgo tyrė paruošta. Sudeda į indelius ir tyrei atvėsus deda į šaldiklį.
„Dažniausiai iš moliūgo gaminu sriubą ir blynus – jų sezono metu šie patiekalai labai dažnai būna ant mūsų stalo. Man tai labai patinka. Dažnai gaminu mėsos troškinį su moliūgu, varškės ir moliūgo apkepą, moliūgo dedu ir į kotletų masę dedu moliūgu – po teisybei, net nežinau, kur aš jo nededu. Nes moliūgai tinka daug kur“, – dalijasi maisto tinklrašatininkė.
Šeimoje vaikai labiausiai mėgsta varškės pakepą, blynus ir picą, o Kristina su vyrų labiau linksta prie rimtesnių patiekalų – sriubos, troškinių.
Šiandien tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja dalijasi 7 receptais su moliūgais. Išbandykite!