Vištienos kulšelės „Apsimetėlės“
„Nežinau geresnio pavadinimo šiam patiekalui, kuris gaminamas iš plėšytos vištienos, bulvių košės, fermentinio sūrio, virtų morkų ir įvairių žolelių“, – sako tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė.
Reikės:
• 10 vištienos blauzdelių
• 500 g virtų bulvių
• kelių virtų morkų
• 200 g džiūvėsėlių
• šiek tiek miltų
• 2 plaktų kiaušinių (apvoliojimui)
• 1 plakto kiaušinio į bulvių ir vištienos masę
• 100 ml pieno
• 200 g fermentinio sūrio
• 1 a. š. paprikos miltelių
• 1 a. š. garstyčių miltelių
• druskos pagal skonį
• juodujų pipirų pagal skonį
• pertražolių ar krapų
• 1 l aliejaus kepimui
• švelnaus čili padažo patiekimui
Gaminimas:
* Pirmiausia išvirkite vištienos blauzdeles. Jas virkite šiek tiek ilgiau nei įprastai, kad mėsa lengvai nusiimtų nuo kaulo. Vištieną reikės nuimti nuo kaulo, suplėšyti smulkiais gabaliukais. Kaulo neišmeskite. Ant jo dėsite visą masę ir taip kepsite aliejuje. Kol verda vištiena, galite išsivirti bulves ir morkas.
* Išvirtas bulves sugrūskite, užpilkite pakaitinto pieno ir išmaišykite. Košė neturi būti labai skysta. Pagardinkite druska ir pipirais, garstyčių milteliais bei paprikos milteliais. Sudėkite į ją sukapotas žoleles, smulkiai pjaustytas morkas.
* Tada suberkite į košę plėšytą vištieną. Viską gerai išmaišykite.
Sutarkuokite sūrį ir jį taip pat imaišykite į masę. Įpilkite vieną plaktą kiaušinį ir vėl viską gerai sumaišykite.
* Ant pagrindinio kaulo dėkite gautą masę ir formuokite iš jos vištienos blauzdelę. Taip paruoštą dėkite į miltus, jais padengkite visą blauzdelę, tada merkite į kiaušinio plakinį ir galiausiai – į džiūvėsėlius.
* Kepkite ant gerai įkaitinto aliejaus kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su švelniu čili padažu. Skanaus!