„Šis receptas tapo mūsų mėgstamiausiu. Zuikį kepame iš kalakutienos su keletų slaptų ingredientų! Pažadu – tokiu tikrai nustebinsite savo svečius per Velykas!“ – tikina tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė.
Reikės:
• 2 skiltelių česnako
• 1,5 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų
• 2 didesnių obuolių
• 5–6 pievagrybių
• 8 saulėje džiovintų pomidorų
• 4 šaukštų avižinių dribsnių
• 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
• druskos, pipirų
Gaminimas:
* Česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais, rozmarino šakeles sukapojame smulkiai. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnaką ir lengvai ant mažos ugnies pakepiname, kad česnakas sušiltų ir paskleistų savo aromatą. Suberiame rozmarinus, leidžiame viskam 2–3 minutes padraugauti, savo nuostabius aromatus išskleisti. Tada sudedame smulkintus pievagrybius ir šiek tiek pakepiname.
* Įkaitiname orkaitę iki 180 laispsnių.
* Obuolius sutarkuojame, saulėje džiovintus pomidorus pasmulkiname. Dubenyje kalakutienos faršą sumaišome su visais ingredientais, įberiame druskos, pipirų, dedame į specialią pailgą apkepo formą arba formuojame zuikį rankomis.
* Kepame apie valandą. Skanaus!