115
Kitas

Vištienos vyniotinis su slyvomis

Mandras zuikis su džiovintais pomidorais

„Šis receptas tapo mūsų mėgstamiausiu. Zuikį kepame iš kalakutienos su keletų slaptų ingredientų! Pažadu – tokiu tikrai nustebinsite savo svečius per Velykas!“ – tikina tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė.

Reikės:

• 900 g smulkintos kalakutų petukų mėsos arba kalakutienos faršo
• 2 skiltelių česnako
• 1,5 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų
• 2 didesnių obuolių
• 5–6 pievagrybių
• 8 saulėje džiovintų pomidorų
• 4 šaukštų avižinių dribsnių
• 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
• druskos, pipirų

Gaminimas:

* Česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais, rozmarino šakeles sukapojame smulkiai. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnaką ir lengvai ant mažos ugnies pakepiname, kad česnakas sušiltų ir paskleistų savo aromatą. Suberiame rozmarinus, leidžiame viskam 2–3 minutes padraugauti, savo nuostabius aromatus išskleisti. Tada sudedame smulkintus pievagrybius ir šiek tiek pakepiname.

* Įkaitiname orkaitę iki 180 laispsnių.

* Obuolius sutarkuojame, saulėje džiovintus pomidorus pasmulkiname. Dubenyje kalakutienos faršą sumaišome su visais ingredientais, įberiame druskos, pipirų, dedame į specialią pailgą apkepo formą arba formuojame zuikį rankomis.

* Kepame apie valandą. Skanaus!

115
Kitas

Vištienos vyniotinis su slyvomis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją