Atrinkau šiuos receptus, nes pastaruosius kelis metus esu pasinėrusi į kulinariją ir užsidegusi improvizuoju norėdama rasti geriausią, greičiausią ir skaniausią būdą pasigaminti sau maisto.

Šiuo atveju makaronai yra paprasčiausias maisto produktas, kuriam tereikia kelių kitų ingredientų kombinacijos, kad patiekalas taptų gardžiu. Todėl tikiuosi, kad šie receptai jums padės – ypač po ilgos darbo dienos, kai norisi atsipūsti mėgaujantis puikia vakariene.

Klasikiniai makaronai su pomidorų pasta

Makaronai

Šis receptas jau nuo senų laikų žinomas Italijoje, kai pirmą kartą makaronai su pomidorų pasta buvo paminėti Francesco Leonardi receptų knygoje 1791-aisiais metais. Nuo aštuonioliktojo amžiaus receptas nė kiek nepaseno ir šiomis dienomis yra vienas iš dažniausiai pasirenkamų. Šis receptas yra nuostabus savo beprotišku paprastumu ir skonių gausa, todėl jei jūs norite pasinerti į klasikinę itališką skonių puotą, siūlau šį receptą jums.

Reikės:

Makaronų – mėgiamiausių

Pomidorų/ pomidorų pastos/ konservuotų pomidorų

Aliejaus – alyvuogių geriausia

Prieskoninių žolelių, ypač baziliko – pagal skonį

Druskos – pagal skonį

Svogūno –pusės arba viso

Česnako –1 skiltelės

Kaparėlių – nebūtinai, dėl geresnio skonio

Gaminimas:

  • Viskas, ką turėsite gaminti, tėra padažas makaronams. Makaronus sumesti į puodą ir virti kol suminkštės, o tuo tarpu ruošti padažą.

  • Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberti supjaustytus svogūnus, druską, prieskonius ir kepti, kol įgaus rusvą atspalvį.

  • Tada priklausomai nuo to, ką naudosite: sudėti pomidorus ar pomidorų pastą ir išmaišyti. Leisti padažui įgauti skonio ir pakaitinti 5 min.

  • Išvirus makaronams juos nukošti ir sumaišyti (galima toje pačioje keptuvėje) su padažu.

  • Jei turite šviežių baziliko lapelių bei marinuotų kaparėlių, labai rekomenduoju patiekalo papuošimui.

Makaronai su alyvuogėmis

Makaronai

Kiek skaičiau internete, yra labai daug įvairių makaronų patiekalų su alyvuogėmis receptų. Šis patiekalas, vadinamas „Pasta alla Puttanesca“, yra kilęs iš Neapolio ir manoma kažkur dvidešimto amžiaus viduryje.

Norintiems atrasti gaivių skonio natų, siūlau paragauti būtent šių makaronų. Nors yra įvairiausių receptų ir aš išbandžiau daugybę variantų, atradau vieną ir man „prilio“ būtent šis.

Reikės:

Alyvuogių – pagal skonį

Žaliosios citrinos – patarkuot pagal skonį

Svogūno – pusės arba viso

Česnako

Prieskoninių žolelių

Druskos

Aliejaus

Gaminimas:

  • Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberti pjaustytą svogūną, kepti kelias minutes, tada sudėti alyvuoges (be kauliukų), perpjautas pusiau, ir sumažinus ugnį kepti 5 minutes.

  • Tuomet suberti likusius ingredientus: prieskonius, česnaką ir patarkuoti žaliosios citrinos žievelės.

  • Pasklis egzotiškas aromatas ir galėsite sudėti makaronus į keptuvę, išmaišyti. Jeigu norite rūgštelės, visada galite įlašinti žaliosios citrinos sulčių. Skanaus!

Makaronai su terijakio padažu

Makaronai

Dar vienas nuostabus būdas suteikti makaronams skonio yra iš Japonijos kilusio terijakio padažo naudojimas. Žodis „teriyaki“ iš tikrųjų išvertus yra „virimo būdas“. „Teri“ reiškia blizgesį, o „yaki“ reiškia kepti ant grotelių, todėl nenuostabu, kad padažas labai dažnai naudojamas kepto maisto ant grotelių ar keptuvėje glazūravimui.

Terijakio padažas naudojamas gaminant paukštieną, krevetes, daržoves bei makaronus. Tad jeigu norisi išbandyti Rytų Azijos skonių savo virtuvėje, jums šis receptas tikrai patiks.

Reikės:

Makaronų

Aliejaus

Česnako

Prieskoninių žolelių

Druskos

Terijakio padažo(kelių šaukštų, priklauso nuo makaronų kiekio)

Gaminimas:

  • Šis receptas yra vienas iš paprasčiausių, nes tereikia viską, ką turite, pakepinti keptuvėje kelias minutes ir palaukti, kol išvirs makaronai.

  • Tačiau reiktų įsidėmėti, kad kaitinamas terijakio padažas ima karamelizuotis, todėl jį reikėtų dėti paskutinį, geriausia jau maišant makaronus. Nors šis receptas labai lengvas, padažo ir česnako kvapui susimaišius, gausite nuostabią skonių gamą, kurią pajusti norėsis kiekvieną vakarą.