14
Kitas

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai

Tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ atliko apklausą, kurios metu paaiškėjo, kad tik 42 proc. tėvų vaikai daržoves valgo kasdien, rašoma atsiųstame pranešime. Trečdalis tėvų pasakė, kad daržo gėrybes jų mažyliai vartoja 2–3 kartus per savaitę, o 17 proc. – 3–4 kartus per savaitę. Dar 6 proc. tėvų pripažino, kad daržovių jų vaikai ragauja rečiau nei kartą per savaitę.

Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės Aistės Rasmussen teigimu, vaikų daržovių valgymo įpročius, visų pirma, lemia tėvų požiūris ir rodomas pavyzdys, kuriuo neišvengiamai seka ir mažyliai.

„Jei norite, kad vaikas valgytų daržoves, visų pirma rodykite ir kalbėkite apie jas. Taip pat galite naudotis „slaptųjų“ daržovių metodu. Brokoliai, pomidorai, cukinijos, morkos – tokios daržovės, kurias galite lengvai paslėpti gamindami, ypač susmulkinę ir sudėję jas į mažųjų mėgstamus patiekalus“, – atskleidžia A. Rasmussen.

Maisto ekspertė patiekalų gamybai siūlo rinktis skirtingas daržoves pagal jų spalvą, skonį ir net struktūrą bei jas patiekti kuo įvairesniuose patiekaluose.

„Nepamirškite, kad daržoves vaikams reikia patiekti jiems patinkančiu būdu. Maži vaikai dažnai mėgsta valgyti rankomis, todėl jiems idealiai tiks daržovių pagaliukai, įvairūs suktinukai ir kiti lengvai rankomis valgomi užkandžiai. Pusryčiams galite iškepti brokolių, morkų ar cukinijų blynelius, o vakarienei rinktis įvairius daržovių troškinius ar vaikų mėgstamais įdarais pagardintas daržoves“, – sako A. Rasmussen ir dalijasi dienos raciono receptų idėjomis.

Sveikiems pusryčiams – spalvotieji morkų blyneliai

Jums reikės:

  • 250 g avižinių dribsnių
  • 2 vnt. morkų
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 v. š. miltų
  • 1 a. š. sojos padažo
  • 1 v. š. džiūvėsėlių
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Gaminimas:

Avižinius dribsnius ir morkas išvirkite atskiruose puoduose. Tuomet elektriniu trintuvu sutrinkite morkas, avižinius dribsnius, susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Įmaišykite sojos padažą, prieskonius, kiaušinį ir miltus. Viską dar kartą gerai sutrinkite iki vientisos masės ir pradėkite formuoti blynelius. Juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

14
Kitas

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)