Originalieji škotiški kiaušiniai „Scotch Eggs“
Receptu „Iki“ pranešime žiniasklaidai dalijasi maisto tinklaraštininkas Andrius Šimulynas (@andriushim).
Reikės:
5–6 virti kiaušinių
700 g smulkintos kiaulienos
druskos, pipirų
1 a. š. Dižono garstyčių
šlakelis Vorčesterio padažo
žiupsnelis miltų
kiaušinio plakinys
saujelė džiūvėsėlių
aliejaus kepimui
Gaminimas:
* Smulkintą kiaulieną sumaišykite su druska, pipirais ir gerai išminkykite rankomis. Verta įdėti ir šaukštelį Dižono garstyčių bei šlakelį Vorčesterio padažo – skonis bus dar geresnis.
Tuomet padalinkite mėsą į 5–6 lygias dalis ir paskleiskite ant maistinės plėvelės. Į centrą dėkite nuluptą kiaušinį ir suformuokite kukulį. Žiūrėkite, kad neliktų tarpų.
Kukulį apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintame aliejuje apie 7 minutes.
Kiaušinių užtepėlė su avokadu
„Visiška klasika, tiems, kurie mėgsta kiaušinių užtepėles pusryčiams. Šis patiekalas tiesiog užkariavo mano namus“, – sako Indrė Denisovienė, tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė.
Reikės:
• 2 virtų kiaušinių
• 1 avokado
• 1 v.š citrinos sulčių
• čili pipiro, geriausia džiovintas
• įvairių prieskoninių žolelių – aš naudojau česnako laiškus, bet čia puikiai dera krapai ar kalendra
• druskos pagal skonį
• juodujų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
* Viskas labai paprasta: pirmiausia šakute sutrinkite gerai prinokusį avokadą. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad netamsėtų.
* Smulkiai supjaustykite kiaušinius, susmulkinkite prieskonines žoleles – naudokite tas kurias mėgstate labiausiai.
* Kiaušinius ir žoleles sudėkite į avokado masę, įberkite druskos, pipirų, šiek tiek džiovinto čili pipiro. Viską gerai išmaišykite, paragaukite, ar nieko netrūksta.
* Patiekite su skrudintu batonu. Skanaus!
Greitai paruošiami ramenai su pagardais
Receptą pranešime žiniasklaidai siunčia „Maxima“.
Gardžiam ir lengvai paruošiamam patiekalui reikės:
aliejaus (kepimui);
svogūno;
aitriosios paprikos;
virto arba marinuoto kiaušinio (pagal skonį);
kelių česnako skiltelių;
imbiero šaknies;
pakelio greitai paruošiamų makaronų;
mėgstamų daržovių;
šaukšto sviesto;
prieskoninių žolelių (kalendros arba laiškinių svogūnų).
Gaminimas:
* Puode įkaitinkite 1–2 šaukštus mėgstamo aliejaus ir jame porą minučių pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, aitriąją papriką, sutarkuotą česnako skiltelę ir gabaliuką imbiero šaknies. Tuomet suberkite prieskonius, kurie yra makaronų pakuotėje, pjaustytus pievagrybius, plonomis juostelėmis supjaustytas morkas, cukiniją ar kitas pasirinktas mėgstamas daržoves.
* Viską pakepinkite apie 30 sekundžių, užpylę ant greitai paruošiamų makaronų pakuotės nurodytu kiekiu vandens. Tuomet sudėkite ir makaronus. Galiausiai į makaronus ir sultinį įdėkite virtą ar marinuotą kiaušinį, uždenkite puodą dangčiu ir pavirkite apie 3 minutes. Pabaigai įdėkite šaukštą sviesto ir prieskoninių žolelių.
Gaivios salotos su kiaušiniais
„Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti spalvingas ir pavasariškas salotas, kurios leis pasimėgauti šventine nuotaika net joms pasibaigus.
Salotoms reikės:
4 virtų kiaušinių
1 ilgavaisio agurko
4–5 pomidorų
50 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
50 g fetos sūrio
1 saldžiosios paprikos
Pusės raudonojo svogūno
Saujos špinatų, kitų žalumynų
Druskos, pipirų pagal skonį
Padažui prireiks:
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. balzamiko acto
1 a. š. garstyčių
1 skiltelės česnako
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
* Virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Fetos sūrį rankomis susmulkinkite į norimo dydžio trupinius.
* Paruoškite padažą. Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, balzamiko actą, įkrėskite garstyčių. Sutrinkite česnako skiltelę ir taip pat sudėkite į dubenėlį. Įberkite druskos ir pipirų, bei gerai išmaišykite. Paruoštą padažą kol kas atidėkite į šalį.
* Agurką, pomidorus, papriką ir svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Suberkite viską į didesnį dubenį. Alyvuoges perpjaukite pusiau ir taip pat sudėkite į dubenį.
* Paruoštas salotas sudėkite į lėkštes ir uždėkite kiaušinių ketvirčius. Ant viršaus užbarstykite fetos sūrio trupinių. Viską apšlakstykite salotų padažu ir patiekite. Skanaus!
Įdaryti kiaušiniai
Dar vienas receptas iš tinklaraščio „Skaniai ir sveikai“.
Reikia:
6 kietai išvirtų kiaušinių
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis citrinos sulčių
2 šaukšteliai dižono garstyčių
1/2 šaukštelio paprikų miltelių
Druskos
2-3 lašai Tabasko padažo
2-3 saulėje džiovintų pomidorų puselės
Žiupsnelis cukraus
Gaminimas:
1. Kiaušinius perpjaukite pusiau, išimkite trynius.
2. Trynius ir visus likusius produktus sutrinkite trintuvu.
3. Gauta mase pripildykite kiaušinių puseles – galite tai daryti šaukšteliu arba išspausti konditeriniu maišeliu.
4. Patiekite su žalumynais, galite pridėti ir įkrų.
Skanaus!
Šiltos salotos su putpelių kiaušiniais
Receptu dalijasi „Rimi“.
Salotoms reikės:
100 g šparaginių pupelių;
7 vnt. putpelių kiaušinių;
1 vnt. vištienos krūtinėlės filė;
1 skiltelės česnako;
Alyvuogių aliejaus;
20 g migdolų riekelių;
100 g ryžių;
50 g marinuotos paprikos;
5 vnt. vyšninių pomidorų;
Žiupsnelio druskos, pipirų ir ciberžolės;
Šviežių daigų (salotų papuošimui).
Padažui reikės:
50 g medaus;
50 g Dižono garstyčių;
50 g citrinos sulčių (arba obuolių acto);
50 g alyvuogių aliejaus;
Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
1. Ryžius išvirkite sūriame vandenyje.
2. Pupeles nuplaukite, nupjaukite galus ir pavirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
3. Vištienos filė supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, įtrinkite česnaku ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol iškeps.
4. Putpelių kiaušinius 3 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite ir nulupkite.
5. Lėkštėje išdėliokite ryžius, pupeles, susmulkintą vištieną, smulkintą marinuotą papriką, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, pabarstykite skrudintais migdolais, uždėkite šiek tiek vyšninių pomidoriukų ir žalumynų.
6. Pasigaminkite garstyčių ir medaus padažą bei juo pagardinkite salotas.
Skanaus!