15
Kitas

Belgiški vafliai su varške

Šiandieninis gyvenimo tempas toks intensyvus, kad nuolatos visi skubame ir sunkiai surandame laiko vieni kitiems. O lėti pusryčiai yra puikus būdas susėsti šeimai prie bendro stalo, o gal net ir pasikviesti draugų ir pasilepinti lėtu laiku bei patiekalais, kurių negaminame darbo dienomis.
Živilė Stumbrienė

„Dažniausiai lėti pusryčiai nutinka savaitgaliais, kai nereikia skubėti į darbus, mokyklas, susitikimus. Lėtiems pusryčiams tinka būti ir kiek vėlyvesniems (ang. brunch). Tai laikas, kada mėgaujamės maistu lėtai, o pokalbiai ir diskusijos užima ne ką menkesnę vietą visame šiame rituale. Jei savaitgaliais mėgstate išgerti rytinę kavą ar arbatą ramiai, tuomet telieka tik kiek šventiškiau padengti stalą, skirti laiko pasigaminti vieną kitą įdomesnį patiekalą, sukviesti šeimą ar draugus ir mėgautis lėtu laiku kartu. Mūsų šeima tokius rytus tiesiog dievina. Tad dalinuosi mūsų pamėgtais patiekalais ir kviečiu pabandyti savaitgalio rytais sulėtėti“, – į Delfi Maistas skaitytojus kreipiasi Alytuje gyvenanti Ž. Stumbrienė.
Nostalgiški karšti sumuštiniai su obuoliais

„Ar prisimenat savo savarankiškai pagamintą pirmąjį patiekalą pagal receptą? Aš prisimenu.

Tai buvo karšti sumuštiniai su obuoliais 5-oje klasėje. Kadangi virtuvėje suktis nuo mažų dienų man niekas neleido, tai pirmosios pažintys su maisto gaminimu buvo per darbų (dabar jos vadinasi technologijų) pamokas. Bet tuos pirmuosius receptus tiesiog matau akyse dar ir dabar. Po to buvo dar ilgas kelias nuo to, kad maistą būtina gaminti tam, kad išgyventi iki to, kad tai gali būti maloni veikla, kūryba ir geras bei kokybiškas laikas su šeima ir draugais.

Bet grįžkim prie sumuštinių. Juos pagaminti taip paprasta, kad mano vaikai jau ir trimečiais būdami kepė (tik orkaitės dalį aš perimdavau), o skonis toks, kad kartą paragavęs negali sustoti. Tad jei turit obuolių, tikrai pabandykit išsikepti“, – sako tris vaikus auginanti tinklaraštininkė.

Ingredientai:

Balto batono,
Obuolių
Cukraus
Cinamono
Grietinės
Sviesto
Citrinos sulčių obuoliams pašlakstyti.

Gaminimas:

* Ir viskas čia pagal skonį ir norus. Obuolius nulupkite, išvalykite ir sutarkuokite burokine tarka, pašlakstykite citrinos sultimis, dėkite cukraus, cinamono.

* Batono riekeles patepkite plonai sviestu (galima ir netepti). Dėkite obuolių masę ant batono ir ant kiekvieno sumuštinio uždėkite po šaukštelį grietinės.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Skanaus!

15
Kitas

Belgiški vafliai su varške

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją