„Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus – tiesiog tirpstantis burnoje“, – tvirtina tinklaraščio „aj-receptai“ kūrėja Jurgita Adomavičiūtė.
Reikės:
1 kg varškės
4 kiaušinių (jei L dydžio, užteks 3)
180 g cukraus
150 g manų kruopų
100 ml pieno
100 g minkšto sviesto
2-3 saujos razinų
žiupsnelis druskos
Gaminimas
* Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
* Kiaušinius su cukrumi ir druska lengvai išplakti šluotele, supilti į varškę ir viską gerai ištrinti šaukštu. Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti maišytuvu.
* Tuomet supilti pieną, manus ir vėl masę išplakti. Sudėti razinas. Pilti varškę į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. (norint sužinoti, ar iškepęs, tikrinti per vidurį mediniu pagaliuku).
Skanaus!
P.S. Kad apkepas būtų dar puresnis, varškę galima pertrinti per sietelį. Bet man skaniau, kai jaučiasi tikros varškės grūdeliai. Razinas galima keisti ir kitais džiovintais vaisiais.