Žurnalo „Marie Claire“ mitybos specialistai pateikia šešių detoksikuojamųjų salotų receptus:
Produktai:
150 g kopūstų,
1–2 morkos,
1 burokas,
1 žalias obuolys,
1–2 saliero stiebai,
žalumynų (krapų, petražolių, kalendros).
Užpilui:
1–2 šaukštai citrinos sulčių, 1–2 šaukšteliai linų sėmenų arba alyvuogių aliejaus, sojos padažo (vietoj druskos).
Kaip gaminti:
* Kopūstus smulkiai supjaustykite, buroką supjaustykite šiaudeliais, saliero stiebus – kubeliais. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite korėjietiška trintuve morkoms. Jei norisi, pridėkite žalumynų, tik tada juos smulkiai supjaustykite ir nedėkite į salotas kietų stiebų.
* Sumaišykite citrinos sultis ir aliejų užpilui. Dubenyje sumaišykite visus komponentus, užliekite užpilu. Pagal skonį įpilkite sojos padažo.
Produktai:
sauja šviežių špinatų,
vidutinio dydžio marinuotas agurkas,
vidutinio dydžio šviežias agurkas,
pusė avokado,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis sojos padažo,
sezamų aliejaus,
citrinos sulčių,
sėklų mišinio.
Kaip gaminti:
* Agurkus, avokadą supjaustykite plonais šiaudeliais (3x5 mm). Špinatų lapus susmulkinkite, tada viską sumaišykite ir įberkite sėklų mišinio.
* Užpilui sumaišykite alyvuogių aliejų su keliais lašais sezamų aliejaus, įpilkite sojos padažo, įlašinkite citrinos sulčių. Apliekite salotas užpilu ir patiekite.
Produktai:
2–3 brokolių žiedynai,
1 avokadas,
1 paprika,
1 žalias obuolys,
pusė šaukšto sezamo sėklų,
pusė šaukšto linų sėmenų,
2 šaukšteliai citrinos sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti:
* Avokadą nulupkite, supjaustykite kubeliais, panašiais kubeliais supjaustykite papriką ir brokolius.
* Obuolį nulupkite, supjaustykite šiaudeliais. Visus komponentus sumaišykite dubenyje, suberkite sėklas. Užpilui sumaišykite aliejų su citrinos sultimis (galite įberti šiek tiek druskos).
Produktai:
2 saujos špinatų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pusės citrinos sultys,
pusė šaukštelio maltų Kajeno pipirų,
pusė morkos (sutarkuoti),
pusė avokado,
šviežias agurkas.
Kaip gaminti:
* Dubenyje sumaišykite špinatus ir tarkuotas morkas.
* Puodelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, Kajeno pipirus ir citrinos sultis, tada užpilkite šiuo užpilu špinatus ir morkas.
* Avokadą supjaustykite skiltelėmis ir uždėkite ant salotų, o tada sudėkite agurkų riekeles.
Produktai:
1 didelė morka,
1 apelsinas,
moliūgo sėklų,
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis balzaminio acto,
2 šaukšteliai sojos padažo,
2 šaukšteliai grūdėtų garstyčių.
Kaip gaminti:
* Nuskuskite morkas, nulupkite apelsinus, supjaustykite gabalėliais (odelės nuo apelsino skiltelių galite nelupti, joje yra daug vitaminų).
* Užpilui sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, garstyčias ir balzaminį actą. Viską išmaišykite, papuoškite moliūgų salotomis ir patiekite salotas.
Produktai:
ketvirtadalis vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto (arba violetinio) galvos,
ketvirtadalis raudonos paprikos,
ketvirtadalis geltonos paprikos,
1 morka,
1 avokadas,
pusė šaukšto žaliosios citrinos sulčių,
3 šaukštai kanapių aliejaus,
3 kalendros šakelės,
kanapių sėklų.
Kaip gaminti:
* Kopūstą sutarkuokite smulkia tarka, paprikas supjaustykite kubeliais.
* Avokadą supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, morką sutarkuokite korėjietiška trintuve.
* Daržoves ir smulkintą kalendrą sumaišykite.
* Padažui sumaišykite kanapių aliejų ir žaliosios citrinos sultis. Užpilkite padažą ant salotų, kruopščiai išmaišykite, tada suberkite kanapių sėklas.