Žurnalo „Marie Claire“ mitybos specialistai pateikia šešių detoksikuojamųjų salotų receptus:

Salotos „Metas lieknėti“

Produktai:

150 g kopūstų,
1–2 morkos,
1 burokas,
1 žalias obuolys,
1–2 saliero stiebai,
žalumynų (krapų, petražolių, kalendros).

Užpilui:

1–2 šaukštai citrinos sulčių, 1–2 šaukšteliai linų sėmenų arba alyvuogių aliejaus, sojos padažo (vietoj druskos).

Kaip gaminti:

* Kopūstus smulkiai supjaustykite, buroką supjaustykite šiaudeliais, saliero stiebus – kubeliais. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite korėjietiška trintuve morkoms. Jei norisi, pridėkite žalumynų, tik tada juos smulkiai supjaustykite ir nedėkite į salotas kietų stiebų.

* Sumaišykite citrinos sultis ir aliejų užpilui. Dubenyje sumaišykite visus komponentus, užliekite užpilu. Pagal skonį įpilkite sojos padažo.

Žaliosios salotos

Produktai:
sauja šviežių špinatų,
vidutinio dydžio marinuotas agurkas,
vidutinio dydžio šviežias agurkas,
pusė avokado,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis sojos padažo,
sezamų aliejaus,
citrinos sulčių,
sėklų mišinio.

Kaip gaminti:

* Agurkus, avokadą supjaustykite plonais šiaudeliais (3x5 mm). Špinatų lapus susmulkinkite, tada viską sumaišykite ir įberkite sėklų mišinio.

* Užpilui sumaišykite alyvuogių aliejų su keliais lašais sezamų aliejaus, įpilkite sojos padažo, įlašinkite citrinos sulčių. Apliekite salotas užpilu ir patiekite.

Detoksikuojamosios salotos

Produktai:
2–3 brokolių žiedynai,
1 avokadas,
1 paprika,
1 žalias obuolys,
pusė šaukšto sezamo sėklų,
pusė šaukšto linų sėmenų,
2 šaukšteliai citrinos sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

* Avokadą nulupkite, supjaustykite kubeliais, panašiais kubeliais supjaustykite papriką ir brokolius.

* Obuolį nulupkite, supjaustykite šiaudeliais. Visus komponentus sumaišykite dubenyje, suberkite sėklas. Užpilui sumaišykite aliejų su citrinos sultimis (galite įberti šiek tiek druskos).

Špinatų salotos

Produktai:
2 saujos špinatų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pusės citrinos sultys,
pusė šaukštelio maltų Kajeno pipirų,
pusė morkos (sutarkuoti),
pusė avokado,
šviežias agurkas.

Kaip gaminti:

* Dubenyje sumaišykite špinatus ir tarkuotas morkas.

* Puodelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, Kajeno pipirus ir citrinos sultis, tada užpilkite šiuo užpilu špinatus ir morkas.

* Avokadą supjaustykite skiltelėmis ir uždėkite ant salotų, o tada sudėkite agurkų riekeles.

Salotos „Oranžinis pliūpsnis“

Produktai:
1 didelė morka,
1 apelsinas,
moliūgo sėklų,
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis balzaminio acto,
2 šaukšteliai sojos padažo,
2 šaukšteliai grūdėtų garstyčių.

Kaip gaminti:

* Nuskuskite morkas, nulupkite apelsinus, supjaustykite gabalėliais (odelės nuo apelsino skiltelių galite nelupti, joje yra daug vitaminų).

* Užpilui sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, garstyčias ir balzaminį actą. Viską išmaišykite, papuoškite moliūgų salotomis ir patiekite salotas.

Salotos „Kopūstų gardėsis“

Produktai:
ketvirtadalis vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto (arba violetinio) galvos,
ketvirtadalis raudonos paprikos,
ketvirtadalis geltonos paprikos,
1 morka,
1 avokadas,
pusė šaukšto žaliosios citrinos sulčių,
3 šaukštai kanapių aliejaus,
3 kalendros šakelės,
kanapių sėklų.

Kaip gaminti:

* Kopūstą sutarkuokite smulkia tarka, paprikas supjaustykite kubeliais.

* Avokadą supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, morką sutarkuokite korėjietiška trintuve.

* Daržoves ir smulkintą kalendrą sumaišykite.

* Padažui sumaišykite kanapių aliejų ir žaliosios citrinos sultis. Užpilkite padažą ant salotų, kruopščiai išmaišykite, tada suberkite kanapių sėklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją