„Mes esame sportuojanti šeima, tad dažniausiai valgome vištieną. Paprastai išvirtą, su kuo mažiau prieskonių, o šalia – salotos, agurkai, pomidorai. Sudėtingesnius patiekalus gaminu, kai būnu laisvesnė, – laidoje pasakojo tris sūnus auginanti aktorė. – O šiandien bandysime pagaminti apkepėlę. Mano vaikai šį patiekalą vadina netikra lazanija.“
Vištienos apkepėlė
Reikės:
600 g šviežios smulkintos vištienos
1 kiaušinio
1–2 svogūnų
3–5 morkų
3 v. š. majonezo
puskiečio sūrio
druskos
pipirų
Gaminame:
Į vištienos faršą įberiame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį, išminkome.
Viską sluoksniuojame puode – dedame faršą, ant viršaus – supjaustytus svogūnus. Kitas sluoksnis – tarkuotos morkos, jas užklojame tarkuotu sūriu. Galiausiai viską aptepame majonezu.
Puodą uždengiame folija ir pašauname į orkaitę maždaug 25–35 min. Dar maždaug 10 min. kepame nuėmę foliją – kad apkepėlė gražiai apskrustų.
Skanaus!
Viso pokalbio su G. Latvėnaite kviečiame pasiklausyti laidoje „Mamų virtuvė“.
O Atlikėja, buvusi Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ laidos žiūrovus pamokė, kaip išsikepti lietinius blynus, kurie patiks ne tik smaližiams: Atlikėja Julija Ritčik pasidalijo močiutės lietinių blynų receptu: pirštus apsilaižys ne tik smaližiai