Cezario salotos – tarp geriausių Lietuvoje


Šalia aikštės amfiteatro ir į Žaliakalnio kalną vedančių laiptų įsikūręs prašmatnus restoranas – puiki vieta pasislėpti nuo kaitrios saulės ir stebint vaizdą aikštėje, mėgautis maistu ar gėrimu erdvioje terasoje. Aikšte grožėtis galima ir sėdint pagrindinėje salėje – pro vitrininius restorano langus atsiveriantys panoraminiai aikštės vaizdai čia sudaro dalį jaukios atmosferos. O pačiame restorano centre augantis įspūdingas alyvmedžio bonsas – dar viena užuomina į natūralius produktus ir laiko patikrintą kokybę.

Olive Kitchen

Darbo dienos popietę restorane apsilankęs maisto žinovas Alfas Ivanauskas ne tik skanauja naujojo restorano Kaune virtuvėje pagamintus patiekalus, bet ir mielai sutinka pakomentuoti, kokius įspūdžius kulinarinių laidų autoriui paliko jų skonių deriniai.

„Čia radau tikrai fantastiškas Cezario salotas, jei reikėtų rinkti TOP3, kur jos skaniausios Lietuvoje – tai tikrai sakyčiau, kad šias galima drąsiai įtraukti. Nes labai dažnai pastebiu, kad šios salotos sugadinamos majoneziniu padažu ar netinkamai iškepta vištienos krūtinėle, tai šįkart viskas buvo puikiai“, – sako A. Ivanauskas.

Vartydamas meniu Alfas taip pat nusprendžia paragauti šaltibarščių – vieno iš vos keleto restorane siūlomų tradicinių lietuviškų patiekalų. Virtuvės mitų griovėjas teigiamai įvertina, kad šaltibarščiai – tiršti ir sodrūs. „Labai nemėgstu vandeningų ar pieniškų šaltibarčių, todėl mano geriausi komplimentai būtent šiam ragautam variantui“, – sako jis.

Dar vienas patiekalas, kurį nusprendžia išbandyti kulinaras – tai midijos raudonųjų paprikų padaže. „Patiko tirštas kreminis padažas ir tai, kad midijos tiekiamos su skrudintomis bulvytėmis, nes būtent taip valgyti midijas aš pats mėgstu labiausiai“, – atviravo Alfas.

Įvardijo, kuri pica patiko labiausiai

Olive Kitchen

Paragavęs čia kepamų picų, kulinaras giria traškų išorėje ir minkštą viduje picos padą bei kokybiškus picos ingredientus. Jis teigiamai įvertina, kad prie picos nėra tiekiami sintetiniai padažai, o gardinti picą siūloma tyru alyvuogių aliejumi. Maisto žinovas, kaip retesnį variantą, išskiria picą su baravykais ir šonine, kurios įspūdis jam paliko teigiamo skonių balanso įspūdį.

Galima pridurti, kad „Olive Kitchen“ picų receptai gimė šio restorano savininkams keliaujant ir skanaujant pačių populiariausių Italijos picerijų picas, o neseniai po Italiją keliavęs A. Ivanauskas taip pat patvirtina, kad čia iškeptas picas galėtų drąsiai rekomenduoti ir kitiems. Beje, picų padų tešla restorane ruošiama tik iš itališkų miltų, yra brandinama kelias dienas ir prieš kepant formuojama rankoms, ką išduoda formos netaisyklingumas. „Čia tas atvejis, kai valgai ir ne gėda“, – šypsosi Alfas.

Alfas Ivanauskas

Restorano formatas – pritaikytas kiekvienam


Vienas svarbesnių naujojo restorano meniu dalių – grilio patiekalai, kurie išskirtinai kepami ant anglių griliuje. Todėl mėsa turi malonaus dūmo aromato, o dėl didelės kaitros ir trumpo kepimo laiko mėsa, žuvis, jūros gėrybės atskleidžia geriausias savo skonines savybes bei nepraranda sultingumo.

Olive Kitchen

Meniu rasime ir patiekalų, skirtų vaikams. Su mažamečiais vaikais į restoraną užsukę tėvai liks maloniai nustebinti ne tik virtuvės dėmesiu savo atžaloms, bet ir išvydę jaukų vaikų žaidimų kampelį, kurį įrengdami interjero autoriai architektai Audronė Kubilienė, Gintaras Antanas Kubilius ir Vytautė Gineikaitė tikrai pasistengė ne formaliai. Labai svarbu, kad antrojoje restorano salėje įrengtas vaikų žaidimų kambarys įrengtas taip, kad tėvai iš bet kurio šios salės kampo gali stebėti savo vaiką, todėl jų pietūs ar vakarienė gali vykti netrukdomai.

Olive Kitchen

Atvertus meniu picų puslapį akį nudžiugina pirmoje vietoje įrašytas Žalia Balta „Žalgirio“ fanų picos pavadinimas – tai išskirtinis ženklas, kad lankomės tikrų kauniečių – savo miesto patriotų įkurtame restorane.