„Kitados gavau puikią dovaną – madlenų kepimo formą, tad kartais iškepu jų savo šeimai. Šios madlenos yra su mandarinais. Jos labai skanios, minkštos, o kiekvienas kąsnis priverčia užsimerkti ir nusikelti į vaikystę. Siūlau ir jums jų išsikepti ir pasimėgauti, nes gyvenimas per trumpas, kad skaičiuotume kiekvieną skanų kąsnį“, – pasakoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė ir dalijasi savo receptu.
Madlenos su mandarinais
Ingredientai: 6 šaukštai sviesto (papildomai prireiks dar vieno šaukšto kepimo indui ištepti), 1 šaukštas medaus, 2 dideli kiaušiniai, 200 g cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 2 mandarinų žievelės, 100 g miltų (papildomai prireiks dar vieno šaukšto kepimo indui apibarstyti), 1 šaukštas kepimo miltelių, žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga:
1. Ištirpiname sviestą su medumi ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Išplakame kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tarkuotomis mandarinų žievelėmis iki vientisos masės.
3. Suberiame miltus, kepimo miltelius, druską. Viską gerai išmaišome.
4. Supilame atvėsintą sviestą ir išmaišome. Masė turi būti grietinės tirštumo.
5. Dubenį su tešla apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 1 val.
6. Kepimo indą patepame ištirpintu 1 šaukštu sviesto ir pabarstome miltais.
7. Į kepimo skardą šaukštu dedame tešlą į ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 9–10 min.
8. Atvėsiname ir išimame iš kepimo skardos.
Skanaus!