19
Kitas

Cepelinai su pievagrybiais: tiems, kas nemėgsta mėsos

Tarkuotų bulvių cepelinai

Aš daugelį metų gaminu cepelinus pagal savo seną gerą receptą, pasiteisinusį visu 100% ir joks kitas receptas man neprilipo kaip šis. Cepelinai labai gardūs", – receptu dalijasi tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.

Reikės:

2 kg. bulvių,
350 - 400 g kiaulienos faršo,
svogūnų,
pipirų ir druskos,
1 - 2 v.š. krakmolo

Gaminimas:

1. Bulves ir svogūną sutarkuoti. Kiaurasamtyje, o dar geriau per sietelį bulvių tarkius nuvarvinti, vis paspaudžiant šaukštu. Susidariusio krakmolo su trupučiu skysčio neišpilkite!

2. Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinau svogūnus ir juos sudėjau į faršą, pagardinau pipirais ir druska.

3. Iš bulvių tarkių išploti blynelius, į vidų dėti įdaro ir suformuoti cepelinus.

4. Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu supilti iš bulvių tarkių susidariusį krakmolą ir po vieną atsargiai sudėti cepelinus. Jiems iškilus į paviršių virti apie 25–30 min. Tik nedėkite į puodą daug cepelinų, nes pagal šį receptą jie turi virti laisvai, tuomet nepasileis nė vienas cepelinas!

19
Kitas

Cepelinai su pievagrybiais: tiems, kas nemėgsta mėsos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)