Šį kartą Delfi kolektyvas į redakciją gausiai nesugužėjo, tad reikėjo skanumynais dalintis nuotoliniu būdu. Kadangi kolegų iškeptų gardumynų skonių pajusti nepavyko, teks labiausiai patikusį pyragą pabandyti išsikepti pačiai namie.
Kolegos iškepė šešis skirtingus kepinius:
- obuolių pyragas su spanguolėmis ir braškių uogiene;
- keksas „Zebras“
- morkų keksiukai
- keksiukai su šokoladu
- morkų pyragas
- Rafaelo tortas
Delfi Šeimos redaktorės Agnė keksas „Zebras“ atrodė dailiausias ir visų gardžiausias, tad mielai dalijamės šio pyrago receptu:
- 4 kiaušinių
- 240 g cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- 0,5 puodelio pieno
- 0,5 stiklinės jogurto
- 1 puodelio kokosų aliejaus
- 2 puodelių miltų
- 1 v.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. kakavos
Gaminimas:
1. Kiaušinius su cukrumi, druska bei vaniliniu cukrumi plakame kol masė pabals, apie tris minutes.
2. Į plakinį supilame pieną sumaišytą su jogurtu ir kokosų aliejų, vėl išplakame.
3. Po truputį supilame persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišome.
4. Į atskirą dubenį nupilame apie 2 1/2 puodelio tešlos ir į ją įsijojame kakavą. Gerai išmaišome.
5. Kepimo formą patepame riebalais ir lengvai pabarstome miltais.
6. Pasiruošiame du nedidelius samtelius. Imame šviesios tešlos samtelį, ar du šaukštus ir dedame į kepimo formą. Nieko nelaukiant dedame per vidurį tamsiosios, ir t.t. Laukti kol tešla pasiskirstys nereikia, tiesiog dedame nenutrūkstamai.
7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes.
Skanaus!