Anot televizijos laidų vedėjos, kuri jau gamino ir naujojoje „Delfi TV virtuvė“ filmavimo studijoje (laidos įrašą galite pamatyti ČIA), kur šiuo metu yra filmuojama ir laida „Receptų receptai“, rudenį gausu gėrybių, kurios virtuvę paverčia tikra kūrybine erdve.

Ruduo – nuostabus metas, nes besidžiaugiant derliumi virtuvė tampa tikromis kūrybinėmis dirbtuvėmis. Moliūgai pas dažną nugula į tirštą sriubą, o aš šįmet sukdama galvą, kaip kūrybiškiau juos panaudoti, viriau padažus.

Su medumi ir žolelėmis troškinti moliūgai tampa puikiu pagardu prie mėsos, it uogienė. Turėtų labai patikti tiems, kas vištieną valgo su bruknių uogiene. Skanu troškinant įdėti ir čili pipirų. Tokius padažus supylus į sterilius stiklainius, bus galima moliūgais mėgautis ilgesnį laiką“, – pasakojo žinoma laidų vedėja.

Moliūgų sriuba

Kristina taip pat pasakojo, kad daržo gėrybių ruošimas žiemai jos namuose prasidėjo dar vasaros pabaigoje, kai pradėjo marinuoti agurkus žiemai, o vėliau prasidėjo ir cukinijų, moliūgų, burokėlių metas. „Beje, pastarieji mano stiklainiuose ne tik tarkuoti ir troškinti bei tai paruošti tiesiog kaip salotos žiemai, šįmet burokėlius troškinau su žolelėmis, česnakais ir aštriais pipirais ar apelsinais, vėliau sutryniau ir paruošiau užtepėles, kurias galima tepti ant duonos vietoj sviesto, užkloti silkę ar tiesiog valgyti kaip pagardą. Tiesa, ši užtepėlė itin tinka ruošiant sumuštinius su kepta duona ir silke“, – išdavė K. Pocytė.

Jos pasiteiravus, ką daro vos tik gavus didelį moliūgą ir kaip jį praktiškai panaudoja, pašnekovė patarė išsivirti kvapnios ir šildančios moliūgų sriubos. Juk tai tikra šio sezono klasika! Vėliau likusį moliūgą galima susmulkinus ir šaldyti, ir virti padažus. Pati Kristina dažniausiai išsiverda padažų, kuriuos pagardina česnaku, žolelėmis, medumi, apelsinais, morkomis ar čili pipiru.

Moliūgų blynai

„Delfi TV virtuvė“ veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptas“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją