Salotos tinka ir prie grilio patiekalų, pavyzdžiui, prie ant grotelių keptų krevečių, ar kaip atskiras užkandis. Išbandykite!
Bolivinės balandos salotos su braškėmis ir varške
Reikės:
- 50 g bolivinės balandos
- 200 g birios, liesos varškės
- nedidelės saujos prinokusių braškių
- kelių šakelių šviežio baziliko
- 40 g gražgarsčių
- 60 g špinatų
- 20 g burokėlių lapų
- 1 šaukšto migdolų riekučių
- 1 šaukšto graikinių riešutų
- žiupsnelio burokėlių arba kinrožių daigų
Padažui:
- 1 šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto balzamiko acto
- 1 šaukšto apelsino sulčių
- šiek tiek tarkuotos apelsinos žievelės
- 1 skiltelės česnako
- šiek tiek druskos ir pipirų
Gaminimas:
- Į pasūdytą verdantį vandenį suberiame bolivinę balandą ir verdame apie 5 minutes, kol išlenda balta uodegėlė. Tuomet nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.
- Atskirame inde sumaišome visus padažo ingredientus. Suberiame smulkintą česnako skiltelę ir tarkuotą apelsino žievelę (netarkuojame baltos žievelės dalies, nes ji karti). Viską labai gerai išmaišome.
- Į lėkštę dedame bolivinę balandą, ant viršaus sukrauname salotas, braškes, smulkintą baziliką, ketvirčiais pjaustytas braškes, varškę.
- Salotas apšlakstome padažu ir papuošiame smulkintais graikiniais riešutais, migdolų riekutėmis bei burokėlių arba kinrožių daigais.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (5)