110
Kitas

Kugelis su vištienos šlaunelėmis

Kugelis su voveraitėmis – dieviškai skanu

Norvegijoje gyvenanti maisto tinklaraščio „Skanios istorijos“ autorė Jurga Medžionienė kugelį patobulino – pagamino su vietoj gausiai augančiomis rudosiomis voveraitėmis. „Labai minkštas ir tirpstantis burnoje. Mėgavausi kiekvienu kąsniu“, – Jurga neleidžia suabejoti kiekvienu jos žodžiu.

Reikės:

2 saujos turimų miško grybų
7 vidutinės bulvės
1 svogūnas
šoninės
1 v. š. Sviesto
2 v. š. Kalakutienos sultinio
pieno
1 kiaušinis
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis

Gaminimas:

* Ryte iš šaldiklio išėmiau porą saujų rudųjų voveraičių. Naudokite bet kokius mėgdstamus miško grybus.

* Nuskutau 7 vidutinio dydžio bulves, nulupau svogūną, sutarkavau.

* Keptuvėje paskrudinau plonai pjaustytos šoninės, dėjau šaukštą sviesto (šoninė neriebi), sudėjau nuspaustus grybus, apkepiau.

* Tuomet supyliau nuo grybų likusį skystį, idėjau 2 v. š. kalakutienos sultinio drebučių ir gerai pakaitinau, kol skystis nugaravo. Įpyliau šlakelį pieno. Kai šis užvirė, užplikiau tarkius, sumaišytus su kiaušiniu, druska ir pipirais.

* Tarkį padalinau į dvi nedideles kepimo formas, išteptas sviestu.

* Kepiau 190⁰ temperatūroje 45 minutes.

* Labai minkštas ir tirpstantis burnoje. Mėgavausi kiekvienu kąsniu!

110
Kitas

Kugelis su vištienos šlaunelėmis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją