Kugelis su voveraitėmis – dieviškai skanu
Norvegijoje gyvenanti maisto tinklaraščio „Skanios istorijos“ autorė Jurga Medžionienė kugelį patobulino – pagamino su vietoj gausiai augančiomis rudosiomis voveraitėmis. „Labai minkštas ir tirpstantis burnoje. Mėgavausi kiekvienu kąsniu“, – Jurga neleidžia suabejoti kiekvienu jos žodžiu.
Reikės:
2 saujos turimų miško grybų
7 vidutinės bulvės
1 svogūnas
šoninės
1 v. š. Sviesto
2 v. š. Kalakutienos sultinio
pieno
1 kiaušinis
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Gaminimas:
* Ryte iš šaldiklio išėmiau porą saujų rudųjų voveraičių. Naudokite bet kokius mėgdstamus miško grybus.
* Nuskutau 7 vidutinio dydžio bulves, nulupau svogūną, sutarkavau.
* Keptuvėje paskrudinau plonai pjaustytos šoninės, dėjau šaukštą sviesto (šoninė neriebi), sudėjau nuspaustus grybus, apkepiau.
* Tuomet supyliau nuo grybų likusį skystį, idėjau 2 v. š. kalakutienos sultinio drebučių ir gerai pakaitinau, kol skystis nugaravo. Įpyliau šlakelį pieno. Kai šis užvirė, užplikiau tarkius, sumaišytus su kiaušiniu, druska ir pipirais.
* Tarkį padalinau į dvi nedideles kepimo formas, išteptas sviestu.
* Kepiau 190⁰ temperatūroje 45 minutes.
* Labai minkštas ir tirpstantis burnoje. Mėgavausi kiekvienu kąsniu!