„30 geriausių restoranų Lietuvoje” reitingo du kartus iš eilės geriausiu pripažinto restorano „Džiaugsmas“ šefas Martynas Praškevičius parodė, kaip skaniai paruošti savo mėgstamiausųą rudens daržovę – saliero šaknį – ir kaip ją gražiai pateikti lėkštėje. Patiekalas įkvėptas klasikinio itališko makaronų patiekalo „cacio e pepe” ir jį pasigaminti namie gana paprasta.
„Man salieras labai dera su sūriu, o juodieji pipirai papildo visą patiekalą. Tad pabandžiau tą salierą paruošti ale „cacio e pepe“ stiliumi ir labai gerai pavyko. Juodieji pipirai, lašelis grietinėlės ir salieras. Trys pagrindiniai ingredientai. Svarbiausias dalykas – saliero neperkepti. Kepimas trunka apie 40 minučių“, – pasakojo M. Praškevičius.
Pasak Martyno, jam salieras skaniausias yra be prieskonių. Virtuvės šefas stengiasi neužgožti saliero skonio, tad jam pagardinti, naudoja tik druską.
Taip pasigaminę maistą pasijusite lyg restorane.