4 porcijoms reikės:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 vištienos filė gabalėlių
  • druskos, pipirų
  • 100 g čioriso dešros
  • 1 svogūno
  • 1 paprikos (naudojau geltonąją)
  • 3 česnako skiltelių
  • žiupsnelio šafrano
  • 1 stiklinės (250 ml) apvaliųjų ryžių
  • 500 ml vištienos sultinio
  • kelių saujų šaldytų žirnelių
  • saujelės šviežių petražolių
  • 1 citrinos

Gaminame:

  1. Keptuvėje įkaitiname dalį aliejaus, beriame kubeliais pjaustytą vištieną, pabarstome druska, pipirais ir iškepame. Iškepusią vištieną atidedame.
  2. Į keptuvę dedame griežinėliais pjaustytą čiorisą ir kepame minutę. Kai dešra paleidžia šiek tiek riebalų, į keptuvę suberiame kubeliais pjaustytą svogūną ir papriką, kepame viską kelias minutes.
  3. Į keptuvę įtarkuojame česnaką, kepame dar minutę.
  4. Ryžius švariai nuskalaujame. Labai svarbu naudoti apvaliuosius ryžius – su jais patiekalas pavyksta nuostabiai.
  5. Į keptuvę beriame keptą vištieną, šafraną ir skalautus ryžius, viską išmaišome ir kepiname minutę.
  6. Į keptuvę pilame sultinį, išmaišome. Kai sultinys užverda, sumažiname ugnį, kad vanduo vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir troškiname 20 minučių.
  7. Po 20-ties minučių ryžiai jau turi būti išvirę, o skysčio nebelikę. Tuomet ant viršaus beriame žirnelius, uždengiame keptuvę ir kaitiname dar 5 minutes.
  8. Patiekiame pabarstę smulkintomis petražolėmis ir papuošę citrinos griežinėliais.