4 porcijoms reikės:
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 vištienos filė gabalėlių
- druskos, pipirų
- 100 g čioriso dešros
- 1 svogūno
- 1 paprikos (naudojau geltonąją)
- 3 česnako skiltelių
- žiupsnelio šafrano
- 1 stiklinės (250 ml) apvaliųjų ryžių
- 500 ml vištienos sultinio
- kelių saujų šaldytų žirnelių
- saujelės šviežių petražolių
- 1 citrinos
Gaminame:
- Keptuvėje įkaitiname dalį aliejaus, beriame kubeliais pjaustytą vištieną, pabarstome druska, pipirais ir iškepame. Iškepusią vištieną atidedame.
- Į keptuvę dedame griežinėliais pjaustytą čiorisą ir kepame minutę. Kai dešra paleidžia šiek tiek riebalų, į keptuvę suberiame kubeliais pjaustytą svogūną ir papriką, kepame viską kelias minutes.
- Į keptuvę įtarkuojame česnaką, kepame dar minutę.
- Ryžius švariai nuskalaujame. Labai svarbu naudoti apvaliuosius ryžius – su jais patiekalas pavyksta nuostabiai.
- Į keptuvę beriame keptą vištieną, šafraną ir skalautus ryžius, viską išmaišome ir kepiname minutę.
- Į keptuvę pilame sultinį, išmaišome. Kai sultinys užverda, sumažiname ugnį, kad vanduo vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir troškiname 20 minučių.
- Po 20-ties minučių ryžiai jau turi būti išvirę, o skysčio nebelikę. Tuomet ant viršaus beriame žirnelius, uždengiame keptuvę ir kaitiname dar 5 minutes.
- Patiekiame pabarstę smulkintomis petražolėmis ir papuošę citrinos griežinėliais.