Reikės:
- ~200 g kuskuso
- skardinės konservuotų avinžirnių
- jaunos cukinijos
- kelių svogūnų laiškų
- ryšulėlio šviežios kalendros
- pusės granato sėklų
- saujos razinų
- 1 a.š malto kumino
- 1/3 a.š cinamono
- 1/3 citrinos sulčių
- alyvuogių aliejaus
- 2 a.š. balzamiko acto
- druskos
- parmezano
- 3 kiaušinių
- paprasto acto
Gaminimas:
- Cukiniją supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir dėti į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Pakepti porą minučių ant vidutinės ugnies. Ten pat suberti nusunktus avinžirnius, užbarstyti kumino ir cinamono. Kepti dar keletą minučių. Razinas užpilti karštu vandeniu, kad išbrinktų.
- Kuskusą berti į indą ir užpilti ~200 ml verdančio vandens. Pasūdyti ir uždengus palaikyti bent 5 minutes.
- Taip pat užvirinti vandenį kiaušiniams. Pilti truputį paprasto acto (actas padeda kiaušiniams neiširti vandenyje) ir šaukštu išsukti vandenį, kad susidarytų sūkurys. Į jo vidurį atsargiai po vieną įmušti kiaušinius ir virti 3 su puse minutės.
- Svogūnų laiškus ir kalendras supjaustyti. Alyvuogių aliejų sumaišyti su citrinos sultimis ir balzamiko actu.
- Keptas cukinijas su avinžirniais, svogūnų laiškus, kalendras (pasilikti kelis lapelius papuošimui), mirkytas razinas ir granato sėklas berti ant karšto kuskuso, taip pat užpilti pasiruoštu užpilu ir gerai viską išmaišyti.
- Padalinti salotas į dubenėlius, dėti ant viršaus po kiaušinį, užtarkuoti trupuį parmezano ir papuošti kalendromis.