Sumuštinį galima laikyti šaldytuve keletą dienų, nuo to jis tampa tik skanesnis, nes visi skoniai ir sluoksniai persigeria.
Jei norite, duonos pluteles galite ir nupjauti, bet taip daryti nėra būtina, skonio tai nekeičia.
Reikės:
- pusės karšto rūkymo skumbrės
- 1 mažo rauginto ar marinuoto agurko
- 0,5 mažo svogūno
- 3 valg. š. riebaus majonezo
- 6 keturkampės baltos duonos riekių (naudojau pilno grūdo)
- pipirų, džiovintų krapų
Gaminimas:
- Iš skumbrės atidžiai išrenkame kauliukus, susmulkiname ir sudedame į dubenį.
- Agurką ir svogūną smulkiai supjaustome, sumaišome su skumbre, įdedame majonezo, žiupsnį druskos, šiek tiek džiovintų krapų ir viską gerai išmaišome.
- Nupjauname po vieną kiekvienos riekės kraštą, sudedam dvi riekes suglaudžiant nupjautais kraštais, užtepame žuvies mišinio, dedame kitas dvi riekes, vėl žuvies mišinys ir vėl duonos riekės.
- Sumuštinį suvyniojame į maistinę plėvelę, dedame į šaldytuvą pastovėti bent 1 valandą arba galite valgyti iš karto.
- Patiekiame supjaustę storesnėmis riekelėmis.
Pastabos. Žuvį taip pat galima maišyti su susmulkintais kietai virtais kiaušiniais. Vietoj skumbrės (ne visi mėgsta skumbrės skonį) galite rinktis bet kokią kitą karšto rūkymo žuvį.