Bandelių tešlai reikės (19-20 bandelių):
„Varškiniam“ įdarui reikės:
- 100 g veganiško sūrio su žolelėmis ir česnaku
- 180 g (1 pakelio) natūralaus skonio tofu sūrio
- 2-3 v. š. kmynų
- 3 v. š. moliūgų tyrės
- 2 v. š. mėgstamų žolelių prieskonių (pvz. džiovintų svogūnų ir pomidorų)
Ką daryti?
1. Dubenyje sumaišykite sojų pieną, moliūgų tyrę ir ištirpintą augalinį sviestą.
2. Į šį mišinį suberkite cukrų, druską, sausas mieles.
3. Suberkite miltus ir išmaišykite, lengvai paminkykite.
4. Tešlą padėkite šiltai 20-čiai minučių.
5. 10 minučių minkykite metodu „ištempti - sulenkti“.
6. 15-20 minučių mėtykite tešlą į stalą.
7. Tešla turi būti tąsi, minkšta, bet nelipti prie rankų!
8. Į dubenį įpilkite šlakelį aliejaus, išvoliokite jame tešlą. Atidėkite valandai uždengus rankšluostėliu, kad tešla pakiltų.
9. Pasigaminkite įdarą: tofu sutrinkite šakute, sūrį supjaustykite smulkiais kubeliais, viską sumaišykite su prieskoniais ir moliūgų tyre.
10. Tešlai pastovėjus, paminkykite ją porą minučių ir supjaustykite 35-40 g gabaliukais. Galite šiuos kamuoliukus šiek tiek pamiltuoti, jei limpa.
11. Gabalėlį tešlos pirštais suminkykite į blynelį, įdėkite apie 2 a. š. įdaro ir užlankstykite ir stipriai sulipinkite.
12. Bandutes apvyniokite siūlu.
13. Kol apvyniosite, jos dar pakils. Jeigu norite paprastų, apvalių bandelių ir nevyniosite siūlais, tuomet dar pakildinkite jas apie 20 minučių.
14. Kepkite iki 170℃ įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių be vėjelio. Stebėkite bandelių spalvą!
15. Atriškite siūlus, kol bandelės dar karštos. Į viduriukus įdurkite po karijų riešuto gabalėlį - moliūgo kotelį.
Skanaus!
Receptu dalijasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.