Duonoje yra komponentų, kurie gali turėti neigiamo poveikio savijautai ir sveikatai, rašo delfi.ee.
Štai pagrindiniai iš tokių ingredientų:
- glitimas,
- cukrus,
- aromatai, skonio priedai,
- konservantai,
- fitatai,
- glifosatas.
Tad kokį poveikį pajusite, nevalgydami duonos?
„Vos nustosite valgyti duoną, jūsų organizmas atitinkamai reaguos“, – teigia gydytoja dietologė Sophia Hill.
7 pokyčiai organizme, atsisakius duonos:
* Bus panaikintas cinko, geležies ar kalcio deficitas. Organizme vėl atsiranda daugiau cinko, geležies ir kalcio, nes nebetrukdomas šių komponentų įsisavinimas. Nebelieka ir minėtų elementų trūkumo sukeltų simptomų.
* Nebelieka vadinamojo smegenų rūko. Rečiau skaudės galvą, išnyks vadinamasis smegenų rūkas (kai sunku aiškiai mąstyti), pagerės atmintis.
* Mažiau uždegiminių procesų, skausmo. Kūne sumažės uždegiminių procesų, kas labai aktualu, jei jūs sergate autoimuninėmis ligomis, jaučiate raumenų skausmą, jei jums – artritas, osteoartritas.
* Sumažėja blogojo cholesterolio. Pagerės blogojo cholesterolio rodikliai, sąnariuose sumažės oksidacija.
* Daugiau vitaminų. Organizme padaugės vitamino E ir B grupės vitaminų. Ypač paminėtinas B1 vitaminas, jo trūkumą rodo psichologiniai simptomai – dirglumas, baimė (iki panikos priepuolių), polinkis į depresyvias nuotaikas.
„Jei nevalgysite duonos bent porą savaičių, pajusite daug pozityvių pokyčių“, – reziumuoja specialistė.