Kas nori daugiau skonio, užsipils padažo su daugiau alyvuogių ir grybų, kam norisi kiek paprasčiau, nubrauks tas daržoves į šoną ir pasimėgaus tiesiog tirštu pomidorų padažu, o išrankūs vaikučiai, nenorintys mėsos arba nenorintys padažo, o gal ir nei vieno, nei antro, bus sotūs bent jau garnyrui virtais makaronais su sviestu.
6 porcijoms reikės:
- 1,5 kg vištienos gabaliukų su kaulais ir oda
- 2 šaukštų miltų
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno, pjaustyto kubeliais
- 2 morkų, pjaustytų kubeliais
- 1 didesnės paprikos, pjaustytos kubeliais
- 4 skiltelių česnako
- 250 g pievagrybių
- 2 šakelių čiobrelio
- 200 ml baltojo vyno
- 200 ml vištienos sultinio
- 2 mažų skardinių smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse
- 1 arb. šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 1 arb. šaukštelio džiovinto baziliko
- 100 g kalamatos alyvuogių be kauliukų
- druskos, pipirų
- makaronų patiekimui
Gaminimas:
- Vištieną nuplaukite, gerai nusausinkite. Pagardinkite druska, pipirais, apvoliokite miltuose.
- Didesniame storadugniame puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo trečdalį vištienos gabaliukų, kol šie iš visų pusių apkeps. Iškelkite į kitą indą. Taip apkepkite visus vištienos gabaliukus.
- Į puodą, kur ką tik kepėte vištieną, pilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas, pievagrybius ir peilio briauna sutraiškytas česnako skilteles. Pagardinkite čiobreliu ir kaitinkite 5 minutes.
- Apliekite baltuoju vynu, kaitinkite dar 5 min., tada supilkite vištienos sultinį ir konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais ir bazilikais. Suberkite alyvuoges.
- Apkeptus vištienos gabaliukus sudėkite į padažą, kad šie būtų apsemti, ir leiskite virsnoti ant lengvos ugnies 1,5–2 val., kol vištiena ims kristi nuo kaulo. Puodo neuždenkite, tegu padažas suverda ir sutirštėja.
- Patiekite su virtais makaronais.
Skanaus!