Kas nori daugiau skonio, užsipils padažo su daugiau alyvuogių ir grybų, kam norisi kiek paprasčiau, nubrauks tas daržoves į šoną ir pasimėgaus tiesiog tirštu pomidorų padažu, o išrankūs vaikučiai, nenorintys mėsos arba nenorintys padažo, o gal ir nei vieno, nei antro, bus sotūs bent jau garnyrui virtais makaronais su sviestu.

6 porcijoms reikės:

  • 1,5 kg vištienos gabaliukų su kaulais ir oda
  • 2 šaukštų miltų
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno, pjaustyto kubeliais
  • 2 morkų, pjaustytų kubeliais
  • 1 didesnės paprikos, pjaustytos kubeliais
  • 4 skiltelių česnako
  • 250 g pievagrybių
  • 2 šakelių čiobrelio
  • 200 ml baltojo vyno
  • 200 ml vištienos sultinio
  • 2 mažų skardinių smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 1 arb. šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 arb. šaukštelio džiovinto baziliko
  • 100 g kalamatos alyvuogių be kauliukų
  • druskos, pipirų
  • makaronų patiekimui
Vištiena pomidorų padaže

Gaminimas:

  1. Vištieną nuplaukite, gerai nusausinkite. Pagardinkite druska, pipirais, apvoliokite miltuose.
  2. Didesniame storadugniame puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo trečdalį vištienos gabaliukų, kol šie iš visų pusių apkeps. Iškelkite į kitą indą. Taip apkepkite visus vištienos gabaliukus.
  3. Į puodą, kur ką tik kepėte vištieną, pilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas, pievagrybius ir peilio briauna sutraiškytas česnako skilteles. Pagardinkite čiobreliu ir kaitinkite 5 minutes.
  4. Apliekite baltuoju vynu, kaitinkite dar 5 min., tada supilkite vištienos sultinį ir konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais ir bazilikais. Suberkite alyvuoges.
  5. Apkeptus vištienos gabaliukus sudėkite į padažą, kad šie būtų apsemti, ir leiskite virsnoti ant lengvos ugnies 1,5–2 val., kol vištiena ims kristi nuo kaulo. Puodo neuždenkite, tegu padažas suverda ir sutirštėja.
  6. Patiekite su virtais makaronais.

Skanaus!