4 porcijoms reikės:
1 kg bulvių
1 kiaušinio
apie 200–300 g miltų (priklausomai nuo bulvių)
druskos, pipirų
Padažui reikės:
300 grybų (naudojau ruduosius pievagrybius)
2 skiltelių česnako
alyvuogių aliejaus
200 g grietinėlės
druskos, pipirų, muskato riešuto, čiobrelių
parmezano tipo sūrio
Gaminame:
Pirmiausia – švariai nuvalome bulves su lupenomis ir dedame virti. Nebadome bulvių – labai svarbu, kad jos neprisigertų vandens. Taip pat galima bulves kepti orkaitėje susukus į foliją.
Išvirusias karštas bulves nulupame ir sutarkuojame/ sutriname iki vientisos masės.
Įmušame su druska ir pipirais išplaktą kiaušinį, išmaišome.
Beriame miltus ir minkome tešlą. Miltų kiekis priklauso nuo bulvių – dedame tiek, kad nebeliptų prie rankų.
Iš gautos masės formuojame pailgas juosteles, supjaustome gabaliukais.
Gautus gnočius verdame pasūdytame vandenyje. Kai tik virtinukai iškyla į paviršių – griebiame lauk.
Gaminame padažą: keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, beriame smulkintą česnaką, apkepiname. Beriame smulkintus grybus, apkepame. Supilame grietinėlę, beriame druską, pipirus, įtarkuojame šiek tiek muskato riešuto ir įberiame žiupsnelį čiobrelių. Padažą pakaitiname kelias minutes ir sumaišome su išvirtais virtinukais. Patiekiame su tarkuotu parmezano tipo sūriu.
Skanaus!