„Kadangi čia yra šeimų virtuvė, tai aš ir gaminsiu tai, kas man siejasi su mano vokiška šeima“, – iš savo šviesaus atminimo anytos paveldėtą receptą pristatė J. Klimaitė-Riebling.

Pasirodo, pastarajai netikėtą, bet raugintuose kopūstuose labai derantį ingredientą atskleidė jos mėsininkas. Taip tradiciniame šeimos recepte atsirado… ananasas.

„Mes jį smulkiai supjaustysime ir jis kopūstuose tiesiog pradings, bet paliks puikų saldžiarūgštį poskonį“, – žadėjo laidos viešnia.

Reikės:

0,5 kg raugintų kopūstų

200 g sviesto

400 g rūkytų kiaulienos dešrelių

1 skardinės konservuotų ananasų

150 g rūkytos šoninės

1 šaukšto acto

spanguolių

gvazdikėlio

svogūno

petražolių

cukraus

druskos

Patiekimui:

bulvių

Gaminame:

1. Išsiverdame bulves. Vėliau jas sutraiškysime.

  1. Susmulkiname ir ant sviesto puode pakepiname svogūnus.

  1. Į tą patį puodą dedame pjaustytą šoninę. Kepame maišydami.

  1. Sudedame raugintus kopūstus, toliau troškiname vis pamaišydami.

  1. Galiausiai į puodą dedame rūkytas dešreles. Troškiname viską kartu.

  1. Likus maždaug 10 minučių iki patiekalo gaminimo pabaigos į puodą dedame susmulkintus konservuotus ananasus. Troškindami nepamirštame visko pamaišyti.

  1. Metas ragauti: į lėkštę dedame sugrūstas virtas bulves, šalia – troškintų kopūstų su dešrelėmis, apibarstome susmulkintais žalumynais. Skanaus!

Viso pokalbio su J. Klimaite-Riebling kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)