„Kadangi čia yra šeimų virtuvė, tai aš ir gaminsiu tai, kas man siejasi su mano vokiška šeima“, – iš savo šviesaus atminimo anytos paveldėtą receptą pristatė J. Klimaitė-Riebling.
Pasirodo, pastarajai netikėtą, bet raugintuose kopūstuose labai derantį ingredientą atskleidė jos mėsininkas. Taip tradiciniame šeimos recepte atsirado… ananasas.
„Mes jį smulkiai supjaustysime ir jis kopūstuose tiesiog pradings, bet paliks puikų saldžiarūgštį poskonį“, – žadėjo laidos viešnia.
Reikės:
0,5 kg raugintų kopūstų
200 g sviesto
400 g rūkytų kiaulienos dešrelių
1 skardinės konservuotų ananasų
150 g rūkytos šoninės
1 šaukšto acto
spanguolių
gvazdikėlio
svogūno
petražolių
cukraus
druskos
Patiekimui:
bulvių
Gaminame:
1. Išsiverdame bulves. Vėliau jas sutraiškysime.
Susmulkiname ir ant sviesto puode pakepiname svogūnus.
Į tą patį puodą dedame pjaustytą šoninę. Kepame maišydami.
Sudedame raugintus kopūstus, toliau troškiname vis pamaišydami.
Galiausiai į puodą dedame rūkytas dešreles. Troškiname viską kartu.
Likus maždaug 10 minučių iki patiekalo gaminimo pabaigos į puodą dedame susmulkintus konservuotus ananasus. Troškindami nepamirštame visko pamaišyti.
Metas ragauti: į lėkštę dedame sugrūstas virtas bulves, šalia – troškintų kopūstų su dešrelėmis, apibarstome susmulkintais žalumynais. Skanaus!
Viso pokalbio su J. Klimaite-Riebling kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.