Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pateikia klasikinius ir originalius įdarytų daržovių receptus ir apžvelgia jų kilmės istoriją.
Įdarytos paprikos – XIX a. receptų knygose
Manoma, kad paprikų sėklos iš Pietų ar Centrinės Amerikos į Europą atkeliavo maždaug viduramžiais. Nors sunku pasakyti, kada ir kur tiksliai buvo pradėtos gaminti įdarytos paprikos, maisto ekspertės teigimu, geriausiai visiems žinomas šio patiekalo receptas minimas 1896 m. išleistoje Bostono receptų knygoje.
„Jeigu norite pasigaminti įdarytas paprikas pagal laiko patikrintą, klasikinį receptą, šis – neabejotinai skirtas jums“, – sako V. Juodkazienė.
Įdarytos paprikos pagal Bostono receptų knygą
Jums reikės:
- 6 žaliųjų paprikų
- 100 g išvirtų ryžių
- 60 g iškepto faršo
- 40 g troškintų pomidorų
- 1 v. š. ištirpdyto sviesto
- šlakelio svogūno sulčių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Nupjaukite viršutinę paprikos dalį ties koteliu. Pašalinę sėklas, paprikas apvirkite maždaug apie dešimt minučių. Ištraukę iš verdančio vandens palikite atvėsti.
- Sumaišykite faršą, ryžius, troškintus pomidorus, sviestą, šlakelį svogūnų sulčių ir norimą kiekį druskos ir pipirų.
- Sudėkite įdarą į paprikos vidų.
- Įdarytas daržoves sudėkite į keptuvę, iki pusės įpilkite vandens ir troškinkite vidutinėje kaitroje, maždaug apie 45 min.