13
Kitas

Jautienos kepsnys

Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen dalijasi ant grotelių ruošiamos mėsos tendencijomis ir pataria, kaip išsikepti gerą ir sultingą didkepsnį.

Kiauliena – populiariausias pasirinkimas

Nors ant grotelių galima ruošti įvairiausias mėsos rūšis, prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovės Bertos Čaikauskaitės teigimu, kiaulieną pamėgusių pirkėjų iki šiol yra daugiausia.

„Daugiau nei 70 proc. pirkėjų kepti renkasi būtent šią mėsos rūšį. Antroje vietoje pagal populiarumą – paukštiena, ją kepsninėse ruošia maždaug ketvirtadalis pirkėjų. Jautieną labiau mėgsta gurmanai ir ištikimi kepsnių mylėtojai, kadangi jos kepimas reikalauja daugiau laiko ir atidumo. Vis tik pastebėjome, kad jie mielai renkasi gaminti jautienos didkepsnį arba antrekotą“, – pasakoja B. Čaikauskaitė.

Maisto ekspertės A. Rasmussen teigimu, norint išsikepti skanų didkepsnį, svarbiausia pasirinkti geros kokybės mėsą.

„Brandinta jautienos mėsa yra minkštesnė, todėl esant galimybei, geriausia rinktis ją. Kitas svarbus dalykas – reikia pasistengti mėsos neperkepti. Jei nesate tikri, visuomet rekomenduoju naudoti termometrą. Vidutiniškai kepto kepsnio temperatūra turėtų būti 71 laipsnis. Kepdami mėsą galite ją pagardinti rozmarino šakele, o iškepusią apibarstyti druska ar pipirais. Taip pat patartina rinktis įvairias aromatizuotas, šviežiai maltas druskas, kurios itin paryškina mėsos skonį“, – pasakoja maisto ekspertė.

Marinuoti mėsą mėgstame patys

A. Rasmussen pastebi, kad lietuviams vis labiau patinka ruošti mėsos marinatą savarankiškai.
„Patiems marinuoti mėsą – vis dar populiaru. Iš tiesų nieko keisto – juk tai savotiška pramoga ir būdas nustebinti artimųjų ratą savo sukurtais receptais. Vis dėlto, kai kurie žmonės neturi laiko kurti naujų prieskonių ir padažų kombinacijų, todėl renkasi iš anksto paruoštą ir marinuotą mėsą“, – savo patirtimi dalijasi A. Rasmussen ir pateikia keletą receptų norintiems išbandyti naujus mėsos ruošimo kepsninėje būdus.

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu


Jums reikės:

  • 125 ml vandens
  • 85 ml sojų padažo
  • 65 ml alyvuogių aliejaus
  • 3 v. š. citrinpipirių
  • 2 a. š. smulkinto česnako
  • 6 kiaulienos didkepsnių

Gaminimas:

  1. Sumaišykite vandenį, sojų padažą, alyvuogių aliejų, citrinpipirius ir smulkintą česnaką giliame dubenyje.
  2. Tuomet sudėkite kiaulieną ir palikite marinuotis šaldytuve bent keletą valandų.
  3. Įkaitinkite kepsninę ir groteles šiek tiek patepkite aliejumi.
  4. Mėsą ant grotelių kepkite apie 5 minutes iš abiejų pusių tol, kol jos vidurys nebebus rausvas. Patiekite su šviežiomis arba marinuotomis daržovėmis.
13
Kitas

Jautienos kepsnys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)