Braškės jiems suteikia raudonumo ir aromato, o rabarbarai joms – rūgštumo, gaivos ir tirštumo. Su šia gaiviai saldžia sezonine porele rekomenduoju išsikepti lengvai paruošiamą maistingą trupiniuotį.

Jį kepdami vietoj kvietinių miltų naudokite avižinius dribsnius ir kapotus migdolus. Tokį kepinį galima būtų vadinti kasdieniu, nes pagaminti jį labai paprasta, jis nėra labai kaloringas ir riebus, puikiai tinka darbo dienos vakarienės paskaninimui.

Trupiniuotį patiekite su tirštu graikiniu jogurtu, kuris kuo puikiausiai atstos saldžius ledus ar riebią plaktą grietinėlę. Bus taip pat skanu, o naudos daugiau.

Rabarbarų ir braškių trupiniuotis

Kepinys skirtas 24 cm skersmens kepimo formai
60 min.
be glitimo

Reikės:

500 g rabarbarų
500 g braškių
4 šaukštų rudojo cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 stiklinės avižinių dribsnių
0,5 stiklinės kapotų migdolų
2 šaukštų rudojo cukraus
3 šaukštų kokosų aliejaus
tiršto graikinio jogurto patiekti

Gaminimas:

Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Braškes nuplaukite, nuskabykite jų kotelius ir kiekvieną uogą perpjaukite pusiau. Rabarbarus ir uogas apibarstykite ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu, išmaišykite ir suberkite į keraminę kepimo formą.

Pagaminkite pyrago trupinius. Avižinius dribsnius sumaišykite su kapotais migdolais ir ruduoju cukrumi. Į šį mišinį įpilkite kokosų aliejaus ir rankomis trinkite, kol gausite riebius trupinius. Jais apibarstykite kepimo formoje esančius rabarbarus su uogomis.

Trupiniuotį kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškepusį palikite 5–10 minučių, kad praauštų. Dar šiltą šaukštu dėkite į lėkštes, o šalia patiekite tiršto graikinio jogurto.

Skanaus!

Šis receptas – iš knygos „Gero maisto dienoraštis. Vasara“.