Norėdami paruošti šias tradicines graikiškas salotas dėmesį sutelkite į kokybiškų ingredientų paieškas: jums reikės sultingų pomidorų, traškių šviežių agurkų, kreminės fetos, geros kokybės ypač tyro alyvuogių aliejaus ir kelių aštrių juodųjų alyvuogių.

Taigi drąsiai imkitės šio projekto, paruoškite gaiviąsias graikiškas salotas su nuostabaus skonio fetos sūriu ir mėgaukitės graikų virtuvę charakterizuojančiais skonių deriniais, rašo mygreekdish.com.

Jei norite pagaminti graikiškas salotas, kurių skonis prilygtų Graikijoje tiekiamų salotų skoniui, būtinai turite išbandyti šį autentišką graikiškų salotų receptą.

Daugybėje pačių įvairiausių graikiškų salotų receptų rekomenduojama naudoti lapines daržoves, pavyzdžiui, salotų lapus, kopūstus, valgomuosius runkelius, ridikėlius ar netgi bulves. Dar kituose receptuose salotas siūloma gardinti padažais, kurių sudėtyje daug skirtingų žolelių. Deja, tokiuose receptuose neretai trūksta pačios graikiškų salotų esmės.

Tradicinių graikiškų salotų receptą turi sudaryti pomidorai, pjaustyti agurkai, žaliosios paprikos, griežinėliais pjaustyti raudonieji svogūnai, „Kalamata“ alyvuogės ir, savaime suprantama, feta. Pabarstyti salotas derėtų raudonėliu ir druska, pašlakstyti geros kokybės ypač tyru alyvuogių aliejumi ir šlakeliu raudonojo vyno acto. Štai tokios yra tradicinės graikiškos salotos, ruošiamos iš vietinių ingredientų, paprastos ir elementarios! Skanaus!

Ingredientai:

3 gabaliukais pjaustyti pomidorai
1 vidutinio dydžio žiedais pjaustytas raudonasis svogūnas
1 nuluptas storesniais pusmėnuliais supjaustytas agurkas
1 griežinėliais pjaustyta žalioji paprika
16 juodųjų alyvuogių
200 g fetos sūrio
1 šaukštas raudonojo vyno acto
¼ stilinės ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
jūros druska

Gaminimas:

Ruošdami graikiškas salotas pradėkite nuo daržovių. Jas kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Pomidorus supjaustykite gabalėliais, svogūnus – žiedais, agurkus pjaustykite storesniais griežinėliais, o tada viską suberkite į didelį dubenį. Nepamirškite įpilti alyvuogių aliejaus.

Salotas pabarstykite druska, papildomai pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir actu. Viską gerai išmaišykite, kad skoniai susimaišytų. Salotas sūdykite saikingai, nes feta ir alyvuogės taip pat jau turi nemažai sūrumo.

Graikiškos salotos visada tiekiamos pabarstytos sūriu ir džiovintu raudonėliu, pašlakstytos alyvuogių aliejumi. Mėgaukitės gardžiosiomis graikiškomis salotomis kaip garnyru ar lengvu patiekalu ir, be jokios abejonės, nepamirškite traškios duonos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)