Dieną – darbas parduotuvėje, vakare – tinklaraštis
Baigusi studijas ir atsikrausčiusi gyventi į Vilnių, Kristina pradėjo savarankišką gyvenimą, atsirado poreikis gaminti maistą sau ir draugui. Vilniuje Kristina dirbo parduotuvės vadove – kartu su tėčiu puoselėjo šeimos verslą.
Tiesa, vadovės pozicija Kristinos nežavėjo, neretai ji pasijusdavo esanti ne savo vietoje ir svajodavo atrasti savo tikrąjį pašaukimą. Dar dirbdama parduotuvėje, mergina vis dažniau gamindavo maistą, pradėjo domėtis kulinarijos pasauliu – žiūrėjo laidas, skaitė receptus, eksperimentuodavo virtuvėje. Pamažu poreikis gaminti virto į pomėgį, kuris paskatino susikurti maisto tinklaraštį „Ant medinės lentelės“ ir dalintis idėjomis su kitais.
„Puikiai prisimenu tą lūžio tašką, kai supratau, kad negaliu dirbti šio darbo. Kai dirbau parduotuvės vadove, į darbo pokalbį atėjo vaikinas. Pamenu, kad kalbėjomės apie jo stiprybes ir silpnybes, o aš pagavau save galvojant, kokioje lėkštėje aš šiandien patieksiu bulves. Supratau, kad mano mintys yra visiškai kitur, nei turėtų būti“, – pasakoja maisto tinklaraštininkė.
Dirbdama šiuos darbus, mergina laisvu laiku ir toliau kūrė turinį savo tinklaraščiui, kurio auditorija vis augo. Galų gale Kristina suprato, kad atlikti kokybiškai du darbus – sudėtinga, tad atėjo metas pasirinkti.
Kristinos mityboje nėra vietos kraštutinumams
Aštuoneri metai maisto pasaulyje spėjo išryškinti stipriąją Kristinos pusę, kuri, anot jos, yra pietų ir vakarienės gamyba.
Kristina sako, kad savo mitybą ji siekia daryti laimingą, o laiminga mityba tinklaraštininkė vadina balansą, kuriame nėra vietos kraštutinumams.
Kristina stengiasi vadovautis 80/20 taisykle – tai reiškia, kad 80 proc. valgymų stengtis, kad jie būtų kuo maistingesni, su kuo daugiau daržovių, o 20 proc. gali būti pica ar kažkas, ko labai norisi.
Receptų knyga – būdas įprasminti savo veiklą
Šiai dienai Kristina yra išleidusi 3 savo receptų knygas, tačiau prisimindama pirmosios knygos rašymo procesą, tinklaraštininkė neslepia – buvo sudėtinga. Leidykla ragino Kristiną išleisti knygą kurį laiką, tačiau ji jautė, kad dar nėra tam pasiruošusi.
Kristina sako, kad knyga yra tarsi išliekamoji vertė, nes turinys socialiniuose tinkluose gali bet kada dingti.
„Knygą galima ir anūkams parodyti, ir pačiam paimti į rankas – pavartyti, prisiminti karjeros pasiekimus. O ir daugumai žmonių, kurie gamina maistą, daug mieliau yra rankose laikyti receptų knygą, pasidėti ją ant stalo ir žvilgtelėti, negu žiūrėti į ekraną“, – sako tinklaraštininkė.
„Stengiuosi tai daryti neskubėdama, nes tik tokiu atveju knyga gali būti išjausta, atidirbta iki detalių, o receptai atrenkami tik patys geriausi. Savo knygoje stengiausi apgalvoti visus receptus, kad jie būtų kuo plačiau panaudojami, įvairioms žmonių grupėms. Prie kiekvieno recepto yra išskirta, kaip tą patiekalą pagaminti augaline versija, be glitimo, be pieno, alergiškiems ar laktozės netoleruojantiems žmonėms“, – pasakoja maisto mylėtoja.
K. Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi rudenišku receptu iš savo knygos:
Porcijos: 3
Gamybos trukmė: 45 min
Reikės:
• 1 nedidelės cukinijos
• Aliejaus kepimui
• 400 g maltos jautienos
• 2 skiltelių česnako
• 1/2 a. š. druskos
• 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
• 1 a. š. maltos paprikos
• 1 a. š. česnako miltelių
• 1/2 a. š. džiovinto raudonėlio
• 1/2 a. š. džiovinto baziliko
• 1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų savo sultyse
• 200 g rikotos
• 50 g fermentinio sūrio
• 1 mocarelos rutuliuko
• Šviežio baziliko | Patiekimui
Gaminame:
1. Cukinijas daržovių skustuku supjaustome plonomis juostelėmis, dedame ant popierinių rankšluosčių, lengvai pabarstome druska ir paliekame, kol gaminsime mėsos padažą. Tokiu būdu cukinija išleis vandenį, todėl patiekale nebus tokia vandeninga, tekstūra bus malonesnė, traškesnė.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame maltą jautieną ir iškepame. Tuomet įtarkuojame česnaką, suberiame visus prieskonius ir maišydami pakepiname dar porą minučių.
3. Į keptuvę supilame pomidorus, išmaišome. Paragaujame ir jei trūksta, pridedame druskos ir pipirų.
4. Sumažiname kaitrą, kad padažas vos burbuliuotų ir troškiname apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
5. Cukinijų juosteles papildomai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
6. Indelyje sumaišome rikotą su tarkuotu fermentiniu sūriu.
7. Šalia sudedame po dvi cukinijos juosteles, ant jų dedame po šaukštą rikotos įdaro ir susukame.
8. Cukinijų ir rikotos suktinukus guldome į mėsos padažą, tarpuose išdėliojame plėšytą mocarelą.
9. Perkeliame keptuvę į orkaitę ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
10. Patiekiant pabarstome šviežio baziliko lapeliais ar kitomis žolelėmis.