Šis kompanijos pavadinimas pasirinktas ne atsitiktinai, o remiantis vienu moksliniu tyrimu, kai karvėms buvo grojama daina „Lou Reed – Perfect Day" ir dėl to, teigiama, jos duodavo daugiau pieno. 2019 metais ši kompanija pristatė savo pirmąjį produktą – ledus.
Tad kaip gi šie genialūs mokslininkai sukūrė šį pieną? Visa esmė – mikroflora, tai maži mikroorganizmai, kurie atlieka didelį darbą. „Perfect Day“ sukūrė šiems mikroorganizmams DNR brėžinius, pagal kuriuos jie gamina karvių išrūgų baltymus, kurie ir lemia pieno skonį bei konsistenciją. Šie mikroorganizmai įdedami į talpas su vandeniu, maistinėmis medžiagomis ir cukrumi. Taip gaunamas pašalinis produktas pienas – panašiai kaip alkoholis su mielėmis. Tuomet baltymai atskiriami nuo mikrofloros, filtruojami, išgryninami ir išdžiovinami iki miltelių. Šie baltymų milteliai niekuo nesiskiria nuo karvės pieno miltelių, todėl galima iš jų gaminti sūrius, jogurtus ir visus kitus pieno produktus.
Na o kadangi naujoves visada lydi mitai, keletą paneigtų pristatysiu ir jums:
Ši technologija yra nauja ir nepatikima
Tiksliosios fermentacijos technologija egzistuoja jau daugiau nei 50 metų ir buvo naudojama gaminant įvairius vaistus, tokius kaip insulinas, sveikatingumo produktus ir vitaminus. Citrinų rūgštis ir vanilinas, kuriuos naudojame kasdien, yra pagaminti būtent taikant tą pačią technologiją. Ši kompanija tiesiog atrado būdą, kaip taikant šią seną technologiją pagaminti pieną.
Karvės buvo išnaudojamos ištraukiant DNR „brėžinius“, kuriuos ši kompanija naudoja mikrofloroje.
Jeigu netoleruoji laktozės, negali gerti tokio pieno.
Šios kompanijos sukurtas pienas jau yra be laktozės.
Šis pienas netinkamas veganams.
Nepasitikiu tokiais laboratorijoje sukurtais pakaitalais.
Ši kompanija teigia, kad jų laboratorija labiau primena alaus ar vyno daryklą, nes procesas yra praktiškai toks pat.
O ką jūs manote apie tokią ateitį? Ką manote apie laboratorijose užaugintą maistą? Ar jūs už mažiau taršesnį rytojų?