Štai penki pusryčių receptai, dėl kurių norėsis keltis rytais visą likusią vasarą.
Itališkas omletas arba fritata
Išeiga: 4–6 porcijos
Ingredientai:
- 2 valgomieji šaukštai nesūdyto sviesto
- dviejų vidutinio dydžio burbuolių kukurūzai
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 8 dideli kiaušiniai
- 1/4 stiklinės pieno
- 3 valgomieji šaukštai rupiai pjaustytų šviežių žolelių (tinka bazilikas, petražolės, mėtos, kalendra, peletrūnas)
- 100 gramų trupinto šviežio ožkos sūrio
- 1 stiklinė perpus pjaustytų vyšninių pomidorų arba vienas vidutinio dydžio skiltelėmis pjaustytas pomidoras
Paruošimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
- Ant vidutinės ugnies keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite išlukštentus kukurūzus, įdėkite pusę valgomojo šaukšto sviesto, pagardinkite pipirais. Kepinkite apie dvi minutes, kartkartėmis pamaišydami.
- Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną ir likusią druską. Įmaišykite pjaustytas žoleles ir pusę sūrio, tada į keptuvę su kukurūzais atsargiai supilkite kiaušinių plakinį.
- Patikrinkite, ar plakinys apsėmė visas daržoves. Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir išdėliokite pomidorus. Kepkite apie dvi–keturias minutes, kol kiaušinienės kraštai pradės tvirtėti.
- Tada keptuvę perkelkite į orkaitę ir kepkite, kol kiaušiniai sutvirtės, apie aštuonias–dešimt minučių. Norėdami patikrinti er vidurį omletą įpjaukite ir žiūrėkite, ar į įpjovimą subėga skystas kiaušinis. Jeigu taip, kepkite dar kelias minutes. Jeigu omletas sukietėjęs, išimkite jį iš orkaitės.
- Leiskite fritatai penkias minutes pravėsti, tada supjaustykite ir patiekite šiltą.
Laikymas: likučius uždarytame indelyje šaldytuve galima laikyti iki penkių dienų.