Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė sako, kad pastaraisiais metais lietuviai daržoves ir vaisius dažniau šaldo, o taip pat patys gaminasi įvairius pagardus ir padažus.

„Paprastai daržovių, vaisių ir uogų šaldymo sezonas prasideda gegužės pabaigoje ir tęsiasi iki antros liepos pusės. Tai matome iš įvairios talpos šaldymo indelių pardavimų. Tuo metu konservavimo sezonas prasideda kiek vėliau, tačiau ir trunka ilgiau – iki pat rugsėjo pabaigos. Visą šį laikotarpį tikrai paklausūs išlieka konservavimui skirti stiklainiai ir indeliai. Tiesa, pastebime, kad pastaruoju metu gyventojai linkę pirkti mažesnės talpos – nuo 0,25 l iki 1,5 l – stiklainius“, – sako B. Čaikauskaitė.

Didesnių stiklainių, anot B. Čaikauskaitės, ieškoma vis rečiau greičiausiai dėl to, kad gyventojai šiandien nori išbandyti daugiau ir įvairesnių konservavimo receptų, o ne prikaupti kuo didesnius kiekius gėrybių. Įgudę lietuviai šiandien jau pasigamina ir išties įmantrių pagardų, kuriems ieško pakankamai išskirtinių ingredientų.

„Tai, kad lietuviai vasarą ruošiasi žiemai, rodo ir įvairių konservavimo ingredientų bei prieskonių pardavimo augimas. Pavyzdžiui, pipirų žirneliais pardavimai konservavimo sezono metu išauga 2–3 kartus, lauro lapų – iki 2 kartų, o štai daugeliui konservavimo receptų reikalingo acto – net 3–4 kartus. Ypač populiarėja ir specialūs konservavimo prieskoniai. Prognozuojame, kad pagal pardavimus šiemet jie pralenks kmynus ar lauro lapus“, – sako B. Čaikauskaitė.

Jos teigimu, šaldymo ir konservavimo indeliais, stiklainiais ir dangteliais parduotuvėse prekiaujama tol, kol išlieka jų paklausa, o ši paprastai jaučiama iki šviežių daržovių, vaisių, uogų ar grybų sezono pabaigos.

„Be abejo, dalis gyventojų nenori ar neturi laiko patys užsiimti daržovių, uogų ar vaisių konservavimu ir šaldymu, todėl prireikus juos renkasi iš parduotuvių asortimento. Pavyzdžiui, konservuoti žirneliai ar kukurūzai yra tikrai populiarus produktas ištisus metus – o ypač prieš didesnes šventes. Gyventojai noriai renkasi ir įvairias šaldytas daržoves. Dažnas šiandien žino, kad užšaldytose daržovėse yra išsaugoma didžioji dalis naudingųjų medžiagų, todėl nesant galimybės valgyti šviežių gėrybių, šaldytas renkasi kaip gerą alternatyvą“, – pažymi B. Čaikauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)