Vištienos panaudojimo galimybių – gausu
Kiekvienas žinome, kad maisto švaistyti nederėtų, tačiau kartais tiesiog pasigaminame per daug. Tinklaraščio autorė sako, kad tai gali būti net į naudą.
„Tiesą sakant, kartais aš netgi tyčia pasigaminu daugiau vištienos tam, kad įtemptu laikotarpiu arba esant labai užimtai savaitei, maisto gamyba vakare taptų greitesnė ir lengvesnė“, – sako ji.
K. Pišniukatė pabrėžia, kad likusi vištiena nebūtinai turi būti panaudota iš karto: „Ji puikiai išsilaikys šaldytuve net kelias dienas.“
Anot tinklaraščio autorės, vištiena – universali mėsa, todėl jos panaudojimo galimybės – įvairios.
„Vištieną pasitelkti galima net keliems patiekalams. Jau paruošta vištiena tiks įvairioms daržovėms įdaryti, pavyzdžiui, paprikoms arba cukinijoms. Kaip ingredientas, ji pravers gaminant troškinius, dedant į makaronus, į tortilijas arba tiesiog ant picos. Taigi būdų, kaip panaudoti likusią vištieną, yra labai daug“, – tikina ji.
K. Pišniukaitė dalijasi greitu ir paprastu receptu su vištiena.
Meksikietiškos tortilijos su vištiena
Reikės:
- 200 g keptos vištienos filė
- 4 tortilijų
- 1 pomidoro
- 1 jalapeno
- 1 avokado
- 1 žaliosios citrinos
- 100 g fetos sūrio
- šviežios kalendros
- čili pipiro
Gaminimas:
- Keptą vištieną išdėliokite ant tortilijų.
- Ant viršaus berkite pomidorų ir smulkintų avokadų kubelius. Viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, ypač avokadą tam, kad jis nepajuoduotų.
- Ant viršaus užtrupinkite fetos sūrio.
- Atsižvelgdami į norimą aštrumą, dėliokite smulkintą čili pipirą ir papuoškite šviežiomis kalendromis.
Skanaus!