Šįkart norėjosi lipnių, saldžių blauzdelių, tad dalijuosi receptu su apelsinais ir medumi. Tas saldumas labai derėjo, tad nebijokite ir išmėginkite patys! Imbieras su česnaku ir garstyčiomis puikiai subalansavo skonius.
Reikės:
- 600 g viščiukų blauzdelių
- 1/4 puodelio medaus
- 1/5 puodelio sojų padažo
- 1/2 apelsino sulčių
- 2 a. š. Dižono garstyčių
- 2 česnako skiltelių
- 1 a. š. tarkuoto imbiero
Patiekimui:
- sezamų sėklų
- svogūno laiškų
Gaminimas:
- Dubenėlyje sumaišome medų, sojų padažą, garstyčias, apelsinų sultis, tarkuotą česnaką ir imbierą. Pusę padažo padedame į šaldytuvą, o likusį supilame į sandarų maišelį, sudedame vištienos blauzdeles, maišelį uždarome, dedame į šaldytuvą ir leidžiame marinuotis keletą valandų arba pernakt.
- Blauzdeles sudedame į kepimo indą ir kepame 25 minutes 200 °C orkaitėje. Vištieną apverčiame ir kepame dar 20 minučių.
- Kol vištiena kepa, paruošiame glajų. Likusį padažą supilame į puodą ir verdame tol, kol jis sutirštės ir taps lipnus. Juo aptepame iškepusias vištienos blauzdeles, apiberiame sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!
Tinklaraštis „Skaniai sveikai“
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (8)