Man tarta skaniausia dar šilta, kuomet jos krašteliai traškūs. Tiesa, jei turite šaldiklyje ledų, tuomet idealus desertas garantuotas.

Nepamirškite naudoti minkštas kriaušes, kadangi kietos kriaušės gali bekepant pakankamai nesuminkštėti.

Sluoksniuotos tešlos tarta su kriaušėmis ir kreminiu sūriu

10 porcijų

Reikės:

  • 450-500 g sluoksniuotos šaldytos bemielės tešlos
  • 225 g kreminio sūrio
  • 100 g (0,5 stiklinės) balto cukraus
  • 40 g sukapotų graikinių riešutų
  • 5 vidutinio dydžio sunokusių kriaušių
  • 2,5 valg. š. smulkaus rudo cukraus
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 1/3 arb. š. malto muskato


Gaminimas:

1. Tešlą paliekame atitirpti kambario temperatūroje 20 minučių.
2. Kreminį sūrį sumaišome su baltu cukrumi ir vaniliniu cukrumi (ar ekstraktu) naudodami elektrinį mikserį.
3. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
4. Tešlą lengvai iškočiojame ant miltuoto paviršiaus. Aš kepiau 2 tartas, kiekvienos dydis buvo maždaug 20×27 cm. Galite kepti ir vieną didelę tartą. Kad tarta turėtų kraštelius, įpjauname tešlos lapą aplink (labai atsargiai, kad nenupjautume kraštelių) maždaug 3 cm nuo krašto. Tuomet kildama bemielė tešla pati suformuos kraštelius Jūsų tartai.
5. Ant tartos tolygiai ištepame kreminį sūrį (tik netepame ant kraštelių).
6. Kriaušes nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nestoromis skiltelėmis. Kriaušes sumaišome su rudu cukrumi, cinamonu ir gražiai išdėliojame ant tartos. Tada apibarstome graikiniais riešutais ir pašauname į orkaitę. Kepame 20-25 minutes (priklausomai nuo orkaitės karštumo), kol tartos krašteliai gražiai apskrunda. Iškepusią tartą išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti pora minučių ir valgome.

Tarta labai skani su ledais ar grietinėle.

Sluoksniuotos tešlos tarta su kriaušėmis ir kreminiu sūriu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)