Nors pagaminti tokius pusryčius užtrunka, o laikas rytais būna itin brangus, tačiau skonis atperka visas pastangas. Šiaip ar taip, jei jūsų rytai labai užimti, tokiais pusryčiais visada galima pasilepinti nedarbo dienomis arba savaitgaliais.
3 porcijoms reikės:
Padažui:
- 3 vidutinio dydžio pomidorų
- 0,5 žalios paprikos (arba 1–2 jelapeno ar kt. aštrių pipirų)
- 0,5 nedidelio svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 2 v. š. alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
- druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Padažas. Pomidorus perpjauname perpus, išpjauname kietą kotelio dalį. Papriką supjaustome į kelias dideles juosteles, nulupame česnaką ir svogūną, supjaustome juos į kelis didesnius gabalėlius. Keptuvėje įkaitiname 1 v. š. aliejaus. Sudedame daržoves, kepiname ant aukštesnės vidutinės ugnies, kol apskrunda, po to daržoves sudedame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitiname 1 v. š. aliejaus, supilame padažą ir kaitiname 5 min. ant vidutinės ugnies vis pamaišydami. Pagardiname druska, pipirais pagal skonį. Padažas šiek tiek sutirštės. Po to padažą laikome šiltai.
- Nedidelėje keptuvėje įkaitiname 25 ml aliejaus. Įmušame vieną kiaušinį ir kepame ant silpnos ugnies, kol kraštai iškepa, o trynys išlieka skystas, apibarstome druska, pipirais, dedame į lėkštę. Taip iškepame visus kiaušinius ir atidedame į šalį.
- Didesnėje keptuvėje įkaitiname likusį aliejų, dedame 1 tortiliją, kepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda. Po to dedame tortiliją ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Taip iškepame visas tortilijas.
- Mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje pašildome pupelių užtepėlę. Ant kiekvienos tortilijos užtepame pupelių užtepėlę, uždedame po kiaušinį, apipilame kiaušinio baltymą pasiruoštu padažu, apibarstome šviežiomis kalendromis.
- Lėkštėje patiekiame po 2 taip paruoštas tortilijas. Patiekiame su avokado riekelėmis.
Skanaus!
Pastaba. Jei norite aštresnio padažo, tuomet naudokite kelis aštrius šviežius pipiriukus.