Reikės:
400 g šviežių bulvių
150 g žaliųjų žirnelių
250 ml natūralaus jogurto
100–150 ml daržovių sultinio
1 svogūno
1 aitriosios paprikos
1–2 cm imbiero šaknies
pluoštelio šviežių kalendrų
1 a. š. kumino
žiupsnelio ciberžolės
pusės žaliosios citrinos sulčių
1 v. š. aliejaus kepti
Gaminimas:
- Šviežias bulves švariai nuplaukite šepetėliu. Supjaustykite stambiais gabalais.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir sumažinę ugnį pakepinkite juos apie 10 min., kol šie suminkštės.
- Šalia į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Pakepkite dar kelias minutes.
- Smulkiai sukapokite imbiero šaknį.
- Susmulkinkite šviežias kalendras.
- Visą keptuvės turinį ir prieskonius supilkite į puodą su nuplautomis ir supjaustytomis bulvėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, supilkite jogurtą ir sultinį.
- Pastatykite puodą ant nedidelės kaitros ir vis pamaišydami virkite apie pusvalandį, kol padažas sutirštės. Likus 5 min. suberkite žaliuosius žirnelius ir dar pavirkite.
Skanaus!