Reikės:

400 g šviežių bulvių
150 g žaliųjų žirnelių
250 ml natūralaus jogurto
100–150 ml daržovių sultinio
1 svogūno
1 aitriosios paprikos
1–2 cm imbiero šaknies
pluoštelio šviežių kalendrų
1 a. š. kumino
žiupsnelio ciberžolės
pusės žaliosios citrinos sulčių
1 v. š. aliejaus kepti

Gaminimas:

  • Šviežias bulves švariai nuplaukite šepetėliu. Supjaustykite stambiais gabalais.
  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir sumažinę ugnį pakepinkite juos apie 10 min., kol šie suminkštės.
  • Šalia į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Pakepkite dar kelias minutes.
  • Smulkiai sukapokite imbiero šaknį.
  • Susmulkinkite šviežias kalendras.
  • Visą keptuvės turinį ir prieskonius supilkite į puodą su nuplautomis ir supjaustytomis bulvėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, supilkite jogurtą ir sultinį.
  • Pastatykite puodą ant nedidelės kaitros ir vis pamaišydami virkite apie pusvalandį, kol padažas sutirštės. Likus 5 min. suberkite žaliuosius žirnelius ir dar pavirkite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)