~30 blynelių reikės:
(puodelis – 250 ml)
- 1 vidutinio dydžio banano
- 1 valg. š. maltų linų sėmenų
- 3 valg. š. vandens
- 2 puodelių augalinės kilmės pieno (naudojau migdolų)
- 2 arb. š. obuolių sidro acto
- 3 valg. š. kokosų aliejaus, lydyto (arba bekvapio aliejaus)
- 2,5 puodelių miltų (galima naudoti speltos)
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 2 arb. š. kepinių sodos
- 1/4 arb. š. druskos
- 2 valg. š. cukraus (galima keisti kokoso žiedų cukrumi)
Gaminimas:
- Dubenyje šakute sutrinkite bananą.
- Atskirame indelyje sumaišykite linų sėmenis su vandeniu. Palikite keletui minučių, kad išbrinktų. Įmaišykite į sutrintą bananą.
- Suberkite cukrų ir permaišykite.
- Pieną sumaišykite su actu, palikite keletui minučių, kol pieną sutrauks. Supilkite į dubenį, kuriame yra bananas. Šluotele išmaišykite.
- Supilkite aliejų ir permaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
- Pamažu suberkite sausus ingredientus į šlapius. Maišykite, kol tešla gerai išsimaišys ir neliks sausų gumulėlių.
- Įkaitinkite keptuvę. Patepkite aliejumi (tik pirmąjį kartą, kad nepriliptų).
- Dviem šaukštais formuokite blynelius, kepkite po ~1 minutę iš kiekvienos pusės arba lengvai kilstelkite kraštelį ir, jei blynelis jau parudavęs, jį apverskite.
- Patiekite su mėgstamomis uogomis, medumi ar klevų sirupu, uogiene.
Skanaus!