~30 blynelių reikės:
(puodelis – 250 ml)

  • 1 vidutinio dydžio banano
  • 1 valg. š. maltų linų sėmenų
  • 3 valg. š. vandens
  • 2 puodelių augalinės kilmės pieno (naudojau migdolų)
  • 2 arb. š. obuolių sidro acto
  • 3 valg. š. kokosų aliejaus, lydyto (arba bekvapio aliejaus)
  • 2,5 puodelių miltų (galima naudoti speltos)
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 arb. š. kepinių sodos
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 2 valg. š. cukraus (galima keisti kokoso žiedų cukrumi)

Gaminimas:

  1. Dubenyje šakute sutrinkite bananą.
  2. Atskirame indelyje sumaišykite linų sėmenis su vandeniu. Palikite keletui minučių, kad išbrinktų. Įmaišykite į sutrintą bananą.
  3. Suberkite cukrų ir permaišykite.
  4. Pieną sumaišykite su actu, palikite keletui minučių, kol pieną sutrauks. Supilkite į dubenį, kuriame yra bananas. Šluotele išmaišykite.
  5. Supilkite aliejų ir permaišykite.
  6. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
  7. Pamažu suberkite sausus ingredientus į šlapius. Maišykite, kol tešla gerai išsimaišys ir neliks sausų gumulėlių.
  8. Įkaitinkite keptuvę. Patepkite aliejumi (tik pirmąjį kartą, kad nepriliptų).
  9. Dviem šaukštais formuokite blynelius, kepkite po ~1 minutę iš kiekvienos pusės arba lengvai kilstelkite kraštelį ir, jei blynelis jau parudavęs, jį apverskite.
  10. Patiekite su mėgstamomis uogomis, medumi ar klevų sirupu, uogiene.

Skanaus!