4 porcijoms reikės:

  • 5 vidutinio dydžio bulvių
  • 2 didelių morkų
  • 100 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • druskos
  • susmulkintų svogūnų laiškų
Bulvių ir morkų košė

Gaminimas:

  1. Bulves ir morkas nuskutame, supjaustome į keletą didelių gabalėlių, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol daržovės suminkštės. Po to nupilame vandenį ir sutriname daržoves bulvių grūstuvu iki vientisos masės.
  2. Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje, supilame į košę.
  3. Pieną taip pat pakaitiname mikrobangų krosnelėje (kaitiname apie 1 min., kol taps karštas) ir supilame į košę.
  4. Viską gerai išmaišome, pagardiname druska pagal skonį, apibarstome svogūnų laiškais.